Δείτε μέσα
Το έργο των εκπαιδευτικών στην «κοινωνία της γνώσης»
Συγγραφέας
 • Διόρθωση: Ηλέκτρα Μαγγίνα
 • ISBN
  978-618-5691-08-0
 • Στοιχεία έκδοσης
  χαρτόδετο, σχήμα 14x20,5 cm
 • Σελίδες
  120
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€9.00
€10.00
Σύντομη περιγραφή

Για το έργο των εκπαιδευτικών και την κομβική σημασία του για τη θεμελιώδη μόρφωση των σύγχρονων ανθρώπων

Το βιβλίο πραγματεύεται το έργο των εκπαιδευτικών, τα ειδοποιά χαρακτηριστικά του, τις προκλήσεις και αλλαγές που υφίσταται εντός της σύγχρονης κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας. Το έργο των εκπαιδευτικών εξετάζεται ως μορφή διανοητικής δραστηριότητας, με έμφαση στην ανάδειξη, αφενός, της ουσιώδους αντίθεσής του προς τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές διαχείρισής του και, αφετέρου, της κομβικής σημασίας του για τη θεμελιώδη μόρφωση των σύγχρονων ανθρώπων.

Ο συγγραφέας προτάσσει την άποψη ότι η επιτυχής διεκπεραίωση και διαρκής βελτίωση του έργου των εκπαιδευτικών εξαρτάται καθοριστικά από τη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, από τη διαμόρφωση εντός της εργασίας και των συνθηκών του βίου τους των πλέον ευνοϊκών προϋποθέσεων για την ανάπτυξή τους ως προσωπικοτήτων.
 

Παυλίδης Περικλής

Ο Περικλής Παυλίδης γεννήθηκε το 1967 στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας. Εργάστηκε ως συμβασιούχος καθηγητής στην ΣΕΛΕΤΕ/ΠΑΤΕΣ Αθηνών και στο Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια είναι αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, όπου διδάσκει κοινωνική θεωρία και φιλοσοφία της παιδείας.

Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ρωσικά περιοδικά, ενώ έχει εκδώσει τα βιβλία Η γνώση στη διαλεκτική της κοινωνικής εξέλιξης (2012, Επίκεντρο), Το φαινόμενο της γραφειοκρατίας στην Ε.Σ.Σ.Δ. (2001, Προσκήνιο), Ιστορία και κομμουνισμός (2017, εκδ. ΚΨΜ), Το έργο των εκπαιδευτικών στην "κοινωνία της γνώσης" (2022, εκδ. ΚΨΜ).