Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

...Επιδιώκουμε να είμαστε ένα κοινωνικό ΚΨΜ

...για τις εκδόσεις ΚΨΜ

 • Έτος γέννησης: 2004
 • Τόπος: Αθήνα
 • Χαρακτηριστικά: Αναγνώσεις Υψηλού Ρίσκου

Ξεκίνησε ως ανάγκη και μεράκι, ως οξυγόνο στην πνιγερή ατμόσφαιρα της «ενιαίας σκέψης» που κυριαρχούσε και κυριαρχεί ως μοναδική ορθή άποψη και μονόδρομος σε όλα τα πεδία της ζωής και της κοινωνίας. Γρήγορα οι σκέψεις και τα βιβλία μας συνδέθηκαν με το ζωντανό αναγνωστικό κοινό, με τους ανθρώπους της αναζήτησης, την ανήσυχη και σκεπτόμενη ζώνη της κοινωνίας. 

Οι εκδόσεις μας επιδιώκουν να συναντιούνται με τις υπαρκτές ανάγκες και τα ερωτήματα, με τις προσπάθειες και τις δραστηριότητες πολλών ανθρώπων. 

Οι εκδόσεις ΚΨΜ μέσα στα 14 χρόνια εκδοτικής δραστηριότητας, εντάχθηκαν στην μεγάλη κοινότητα όσων αμφισβητούν, πειραματίζονται, προτείνουν, δημιουργούν εναλλακτικές. Τα βιβλία μας ζουν και εξαπλώνονται στους δρόμους της σκέψης και της κριτικής, του διαλόγου και του πολιτισμού χιλιάδων ανθρώπων.

Το 2017, με «έδρα» μας έναν νέο χώρο που δημιουργήσαμε για να στεγάσει τα βιβλία, τις ιδέες και τους αναγνώστες μας, αλλά και με μεγαλύτερη εμπειρία, συνεχίζουμε το εγχείρημα των εκδόσεων «υψηλού ρίσκου». Με την στήριξη των πολλών φίλων που διαμορφώθηκαν τα χρόνια αυτά, με τα μάτια στραμμένα σε ότι πραγματικά καινούργιο, καινοτόμο και ριζοσπαστικό έχει γραφτεί και γράφεται στους ενδιαφέροντες καιρούς μας... 

Σειρές

Τα βιβλία που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, καθώς και τα δεκάδες υπό έκδοση, περιλαμβάνονται στις σειρές:
 • Κοινωνία & Πολιτική (σύγχρονο πολιτικό δοκίμιο)
 • Ριζοσπαστική σκέψη (θεωρία και ιδεολογικά ζητήματα)
 • Προπαγάνδα (κλασικά κείμενα διανοητών)
 • Κόσμος (σύγχρονα διεθνή θέματα και μελέτες)
 • Κόμικς (ελληνικά και διεθνή album και εικονογραφημένα βιβλία)
 • Ιστορία (μελέτες για την ιστορία των κινημάτων και των κοινωνικών εξεγέρσεων)
 • Ακραία πολιτιστικά φαινόμενα (για την τέχνη και τις σύγχρονες ριζοσπαστικές τάσεις της)
 • Σύμμεικτα ("διαμαντάκια" που μας αρέσουν, από διάφορους και για διάφορα...)

Υποδομή και συνεργασίες

Βασικό χαρακτηριστικό των εκδόσεων ΚΨΜ είναι η άρτια και ποιοτική παραγωγή βιβλίων και εντύπων με κριτήρια αισθητικής και απαιτητικότητα, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη μορφή. Οι εκδόσεις μας συνεργάζονται με σειρά επιστημονικών επιμελητών, διορθωτών και καθηγητών που φροντίζουν για το περιεχόμενο, την ακρίβεια και την ποιότητα των κειμένων μας.

Στο εργαστήρι γραφικών τεχνών "Σύνθεση" και το αντίστοιχο ψηφιακό τυπογραφείο και βιβλιοδετείο της εταιρείας μας, δημιουργούμε τα έργα μας με τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους παραγωγής.
Συνεργαζόμαστε επίσης με εκδοτικούς οίκους άλλων χωρών και με εταιρείες διανομής βιβλίου στην Ελλάδα, ώστε να φτάσει στο αναγνωστικό κοινό ένα ενδιαφέρον, ευχάριστο και ποιοτικό αποτέλεσμα. 

Για το όνομά μας…

KΨM είναι τα αρχικά για το «Kέντρο Ψυχαγωγίας Mονάδος», το μόνο χώρο στα στρατόπεδα όπου δεν υπάρχει πειθαρχία, στον οποίο γίνονται οι πραγματικές συζητήσεις, εκεί όπου ψυχαγωγούνται οι στρατιώτες...

Eπιδιώκουμε λοιπόν να είμαστε ένα κοινωνικό KΨM.

Η ιδέα για το όνομα και το λογότυπο ανήκουν στον αείμνηστο σκιτσογράφο Γιάννη Καλαϊτζή.

Θα μας βρείτε...

Εκδόσεις ΚΨΜ
Βιβλιοπωλείο ΚΨΜ- κεντρική διάθεση:

ΚΨΜ

Κιάφας 3 & Ακαδημίας
106 78 Αθήνα
τηλ. 210 38 13 838, 210 38 10 502, 210 38 39 711,
fax: 210-38 39 713
e-mail: info@kapsimi.gr
url: kapsimi.gr

 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ., / Σάββατο, Κυριακή : κλειστά.