Δείτε μέσα
Και πάλι ο Μαρξ
 • Υπότιτλος
  Το φάντασμα που επιστρέφει
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Όλγα Αναματερού
  Διόρθωση-Επιμέλεια: Μαρία Μαυροματάκη
 • ISBN
  978-618-5156-37-4
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, 14x20,5 cm
 • Σελίδες
  176
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€6.00
€12.00
Σύντομη περιγραφή

Ξανά το φάντασμα...

Ένα βιβλίο για την επικαιρότητα των σκέψεων του Μαρξ, ενταγμένο στη σειρά βιβλίων για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου στοχαστή, που συμπληρώνονται το 2018

Ξανά ο Μαρξ. Το φάντασμά του συνεχίζει να πλανάται στην Ευρώπη και στον κόσμο, παρότι υπάρχει η επιθυμία να εξορκιστεί. O νεκρός για τον οποίο μιλάμε, είναι ακόμα ακμαίος και δεν έχει σταματήσει να διασπείρει τον πανικό μεταξύ των ζώντων, καταγγέλλοντας τις αντιφάσεις ενός κόσμου στον οποίο το πραγματικό απέχει μακράν από το νοούμενο ως λογικό.

Η επανεκκίνηση από τον Μαρξ είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να βγούμε στο δρόμο ενός διαλεκτικού αντικαπιταλισμού, που οδηγεί τη σκέψη και τη δράση του ανθρώπινου είδους στην τελική απελευθέρωση από τη δικτατορία του κεφαλαίου, με στόχο μία δημοκρατική κοινωνία ελεύθερων, ίσων και αλληλέγγυων ατόμων.

Ο Μαρξ συνεχίζει να είναι ο «πυρανιχνευτής» ενός άλυτου προβλήματος που δεν έχει σταματήσει να μας καταδιώκει. Η σκέψη του δεν παύει να μας δείχνει ότι στον κόσμο του υποτιθέμενου «τέλους της ιστορίας» λείπει ακόμα κάτι. Η απλότητα, που είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί…

Ντιέγκο Φουζάρο

Ο Ντιέγκο Φουζάρο (Diego Fusaro) γεννήθηκε στο Τορίνο/Ιταλία το 1983. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Vita-Salute S. Raffaele του Μιλάνο. Είναι μελετητής και καθηγητής με αντικείμενο την "φιλοσοφία της ιστορίας", με ιδιαίτερη προσοχή στο στοχασμό του Φίχτε, Χέγκελ, Μαρξ και Γκράμσι. Από τις πιο πρόσφατες μελέτες του αξίζει να σημειώσουμε:

Bentornato Marx! (Bompiani, 2009), Essere senza Tempo (Bompiani, 2010), Minima Mercatalia. Filosofia e capitalismo (Bompiani, 2012),  il futuro è nostro (Bompiani, 2014), Europa e Capitalismo (Mimesis, 2015) και στα ελληνικά "Ευρώπη & καπιταλισμός" (εκδ. Ασίνη), Pensare altrimenti (Einaudi, 2017).