Δείτε μέσα
Κρίση, χαρτογραφήσεις του καπιταλισμού και η επιστροφή του χρόνου
Συγγραφέας
  • ISBN
    978-960-6750-80-9
  • Στοιχεία έκδοσης
    Χαρτόδετο 16,2x24 cm
  • Σελίδες
    150
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€5.00
€10.00
Σύντομη περιγραφή

Θεωρίες για την κρίση - Γεωγραφίες και χαρτογραφήσεις της κρίσης - η επιστροφή του χρόνου

Ένα διαφορετικό βιβλίο για την κρίση, με χάρτες και πρωτότυπες προσεγγίσεις

Πώς συνδέεται ο χώρος με την κρίση και η κρίση με το χώρο;

Ποιες αλλαγές επιφέρει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση στο χάρτη της υφηλίου; Και, αντιστρόφως, ποιο ρόλο έπαιξε ο γεωγραφικός χώρος στην εκδήλωση και την εξέλιξη της κρίσης;

Το βιβλίο του Μάνου Σκούφογλου  προσπαθεί να απαντήσει σε αυτά και σε άλλα, πιο ειδικά, ερωτήματα μέσα από τρία βήματα. Στο πρώτο συνοψίζονται οι κυριότερες θεωρίες για την κρίση. Στο δεύτερο εξετάζονται οι πρόσφατες μεταλλαγές του χώρου. Στο τρίτο υποστηρίζεται ότι η κρίση επιφέρει μια νέα σχέση μεταξύ χώρου και χρόνου, κάνοντας και πάλι επίκαιρα τα μεγάλα απελευθερωτικά προτάγματα. Στο πλαίσιο αυτό, μια νέα χαρτογράφηση του καπιταλισμού είναι απαραίτητη, όχι μόνο για να κατανοήσει κανείς βαθύτερα τη σημερινή κατάσταση, αλλά και για να προσπαθήσει να την ανατρέψει.

Ο Μάνος Σκούφογλου γεννήθηκε στο Βόλο το 1983. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και Χωροταξία.

Ο Μάνος Σκούφογλου γεννήθηκε στο Βόλο το 1983. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και Χωροταξία.