Ο Νικόλαος Λάος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι ένας κοινωνικός διανοούμενος με σπουδές στα μαθηματικά,  στη φιλοσοφία, στην πολιτική οικονομία και στη νοοπολιτική (Noopolitik).

Εξέθεσε μια συνθετική θεώρηση των μαθηματικών και της φιλοσοφίας στη διατριβή  που συνέταξε (υπό την εποπτεία του καθηγητή και ακαδημαϊκού Th. M. Rassias) στο Τμήμα Μαθηματικών του University of La Verne (Καλιφόρνια) και η οποία εκδόθηκε με τον τίτλο Topics in Mathematical Analysis and Differential Geometry από τον εκδοτικό οίκο World Scientific το 1998, καθώς και σε άλλα βιβλία του.

Η πολυδιάστατη  καταστασιακή και, γενικώς, ιστορική επίγνωση που τον χαρακτηρίζει έχει ενισχυθεί από το επαγγελματικό του υπόβαθρο ως εταίρου  της ιδιωτικής εταιρείας πολιτικών και οικονομικών πληροφοριών και αναλύσεων R-Techno International Ltd (Μόσχα), ως διδάκτορα Φιλοσοφίας της Academia Teológica de San Andrés (Βερακρούζ, Μεξικό) και ως συμβούλου νοοπολιτικής και μαθηματικού μοντελισμού (οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων).

 

Βιβλία του συγγραφέα

Πιάνοντας τον ταύρο από τα κέρατα
Πιάνοντας τον ταύρο από τα κέρατα
Αιτίες, συνέπειες και προοπτικές στην πολιτειολογία και στην πολιτική οικονομία
Λάος Νικόλαος