Οδηγός των έργων του Αρχαίου ελληνικού θεάτρου
 • Υπότιτλος
  Τραγωδία - κωμωδία
 • Μετάφραση: Γιώτα Νιάρου
 • ISBN
  960-6660-07-9
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, 4-χρωμο, σχήμα 14x20,5 cm
 • Σελίδες
  256
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€15.00
Σύντομη περιγραφή

Ο «Οδηγός των Έργων του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου», παρουσιάζει με απλό, σαφή και παραστατικό τρόπο τα 44 έργα της ελληνικής τραγωδίας και κωμωδίας, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του Αριστοφάνη, που είναι πάντοτε πλημμυρισμένα από ιδέες επικαιρότητας και ζωής και αποτελούν μια «λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας» του πολιτισμού.

Το βιβλίο αποτελεί μια αξονική τομογραφία του αρχαιοελληνικού θεάτρου και των δημιουργών του, που εξακολουθούν να συγκινούν μέχρι σήμερα, πέρα από το στενό κύκλο των φιλολόγων και των ατόμων με ειδικά ενδιαφέροντα, πέρα από τη χώρα και το έθνος και, παρά την παρέλευση σχεδόν δυόμισι χιλιάδων χρόνων καθώς τα έργα τους αντανακλούν προβληματισμούς και σκέψεις για τα μεγάλα ανθρώπινα προβλήματα που μας συνοδεύουν στην πορεία μας στο χρόνο.

Το βιβλίο είναι ένας αξιόλογος χρηστικός οδηγός για αναγνωστικό κοινό που δεν έχει ειδίκευση στο αρχαίο θέατρο. Ο οδηγός είναι δίγλωσσος (Ελληνικά-Αγγλικά) και συνοδεύεται από φωτογραφίες παραστάσεων και αρχαίων θεάτρων.

Ο Χρήστος Κάτσικας είναι αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, συντάκτης του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης», και εκπαιδευτικός συντάκτης της εφημερίδας "Τα Νέα".

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Πρόσφατα βιβλία του είναι: «Εκτός τάξης το διαφορετικό», Gutenberg 1999 (β΄ έκδοση 2005), «Η ανισότητα στην Ελληνική Εκπαίδευση», Gutenberg 1995 (β΄ έκδοση 2000), «Το εγχειρίδιο του καλού εκπαιδευτικού», Ελληνικά Γράμματα 2002 (β΄ έκδοση 2004), «Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση», Σαββαλας 2002, «Η Ιστορία της Νεοελληνικής εκπαίδευσης», Σαββαλας 2004, η "Εκπαίδευση της Αμάθειας", Gutenberg 2005 (β΄ έκδοση 2006) κλπ.

Η Ελένη Νικολαϊδου είναι φιλόλογος – ιστορικός και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της ιστορίας των αρχαίων χρόνων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ημερήσιες εφημερίδες και μόνιμος συνεργάτης της εκπαιδευτικής πύλης alfavita.gr

Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά και είναι η συγγραφέας των βιβλίων «Αρχιμήδης, το θεϊκό μυαλό», «Αισχύλος, ο πατέρας της τραγωδίας», «Σοφοκλής, ο μεγάλος τραγικός», «Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαία Ελλάδα: Αθέατες πλευρές» κλπ.