Φτιάχνω το δικό μου θέατρο σκιών - σετ 3
 • Υπότιτλος
  Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι
Συγγραφέας
 • ISBN
  978-960-6660-23-8
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόνια, σχήμα Α4
 • Σελίδες
  10
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€6.00
Σύντομη περιγραφή

Ζωγραφίζω και παίζω με τις φιγούρες του Καραγκιόζη

Φιγούρες του Τάσου Κώνστα

Τώρα, τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν τις δικές τους φιγούρες και τα σκηνικά για το θέατρο σκιών.

Σετ με 10 χαρτόνια που περιλαμβάνει πρωτότυπες φιγούρες Καραγκιόζη, του γνωστού δημιουργού Τάσου Κώνστα, από το Κέντρο Μελέτης & Σπουδής στην Τέχνη του Θεάτρου Σκιών & του Κουκλοθέατρου «Φιγούρες & Κούκλες».

Το τρίτο σετ με τον τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» είναι μία από τις γνωστές ιστορίες και παραστάσεις του θεάτρου σκιών.

Περιέχει Φιγούρες: Καραγκιόζης, Ζαμπάν Αγάς, Μέγα-Αλέξανδρος, Καταραμένο φίδι. Σκηνικό: Σπηλιά

Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν με χρώματα τις φιγούρες και τα σκηνικά, να κόψουν από τα χαρτόνια τις φιγούρες και να τις συναρμολογήσουν με απλό και εύχρηστο τρόπο.

Για παιδιά άνω των 3 ετών

Κώνστας Τάσος

Ο Τάσος Κώνστας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο. Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών «μαθητεύοντας» από παιδί σε μπερντέδες καταξιωμένων «μαστόρων». Είχε την τύχη να παρακολουθεί την πορεία του ο Ευγένιος Σπαθάρης και να τον τιμήσει με μια μακρόχρονη μαθητεία, συνεργασία και σύμπραξη επί σκηνής. Εδώ και χρόνια δημιουργεί τις δικές του φιγούρες και παραστάσεις καραγκιόζη.

Από το 1999 παίζει μόνιμα στο θεατράκι που ίδρυσε, τις «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ» στην Πλάκα, το οποίο το 2018 μεταφέρθηκε και λειτουργεί σε νέο χώρο στο Παλαιό Φάληρο.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης & Σπουδής στην Τέχνη του Θεάτρου Σκιών και του Κουκλοθέατρου, και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά & Νέους (Ελληνική Assitez).