Φτιάχνω το δικό μου θέατρο σκιών - σετ 4
 • Υπότιτλος
  Ο Καραγκιόζης και οι ήρωες του 1821
Συγγραφέας
 • ISBN
  978-960-6660-27-6
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόνια, σχήμα Α4
 • Σελίδες
  22
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€8.00
Σύντομη περιγραφή

Επετειακή Έκδοση 1821

Ζωγραφίζω και παίζω με τις φιγούρες του Καραγκιόζη

Φιγούρες του Τάσου Κώνστα

Τώρα, τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν τις δικές τους φιγούρες και τα σκηνικά για το θέατρο σκιών.

Σετ με 22 χαρτόνια που περιλαμβάνει 11 πρωτότυπες φιγούρες Καραγκιόζη, του γνωστού δημιουργού Τάσου Κώνστα, από το Κέντρο Μελέτης & Σπουδής στην Τέχνη του Θεάτρου Σκιών & του Κουκλοθέατρου «Φιγούρες & Κούκλες».

Το τέταρτο σετ με τον τίτλο «Ο Καραγκιόζης και οι ήρωες του 1821» είναι επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Περιέχει Φιγούρες: Διάκος, Κατσαντώνης, Μπότσαρης, Νικηταράς, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Ανδρούτσος, Παπαλέσσας, Κανάρης, Μπουμπουλίνα, Καπετάν-Καραγκιόζης

Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν με χρώματα τις φιγούρες και τα σκηνικά, να κόψουν από τα χαρτόνια τις φιγούρες και να τις συναρμολογήσουν με απλό και εύχρηστο τρόπο.

Για παιδιά άνω των 3 ετών

Κώνστας Τάσος

Ο Τάσος Κώνστας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο. Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών «μαθητεύοντας» από παιδί σε μπερντέδες καταξιωμένων «μαστόρων». Είχε την τύχη να παρακολουθεί την πορεία του ο Ευγένιος Σπαθάρης και να τον τιμήσει με μια μακρόχρονη μαθητεία, συνεργασία και σύμπραξη επί σκηνής. Εδώ και χρόνια δημιουργεί τις δικές του φιγούρες και παραστάσεις καραγκιόζη.

Από το 1999 παίζει μόνιμα στο θεατράκι που ίδρυσε, τις «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ» στην Πλάκα, το οποίο το 2018 μεταφέρθηκε και λειτουργεί σε νέο χώρο στο Παλαιό Φάληρο.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης & Σπουδής στην Τέχνη του Θεάτρου Σκιών και του Κουκλοθέατρου, και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά & Νέους (Ελληνική Assitez).