Δείτε μέσα
Χαιρετίσματα από τη Σερβία
Συγγραφέας
 • Πρόλογος: Βαγγέλης Χερουβείμ
  Επιμέλεια - εισαγωγή: Γιάννης Κουκουλάς
  Μετάφραση: Μπέλλα Σπυροπούλου
 • ISBN
  978-960-6750-00-7
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 15,5x24 cm
 • Σελίδες
  288
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€9.00
€15.00
Σύντομη περιγραφή

Ο Αλεξάνταρ Ζόγκραφ, την περίοδο του εμφυλίου στη Γιουγκοσλαβία και του αποκλεισμού της Σερβίας από το ΝΑΤΟ αλλά και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, δημιούργησε μια σειρά από κόμικς για τη ζωή εν καιρώ πολέμου.

Με σπάνια ευαισθησία και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα ανθρώπινα δράματα, στην απώλεια ταυτότητας και στη διέξοδο με όχημα το όνειρο, καυτηριάζει την πολιτική κατάσταση στη Σερβία, στην Ευρώπη, στον κόσμο με μια σπαρακτική αντιπολεμική κραυγή.

Η έκδοση συνοδεύεται από τα e-mails που έστελνε ο δημιουργός σε όλο τον κόσμο την περίοδο που οι βόμβες σφύριζαν πάνω από τον ουρανό της Σερβίας.
Aλεξάνταρ Zόγκραφ

O Aleksandar Zograf (Aλεξάνταρ Zόγκραφ, ψευδώνυμο του Sasa Rakezic) γεννήθηκε το 1963 και ζει στο Πάντσεβο της Σερβίας, μια βιομηχανική πόλη λίγο έξω από το Βελιγράδι. Για περισσότερα από 20 χρόνια δημιουργεί κόμικς, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε δεκάδες εφημερίδες και περιοδικά της χώρας του, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 19 βιβλία του.

Έγινε γνωστός έξω από τα σύνορα της Σερβίας με τα φανζίν Alas! Comics και Hypnagogic Reviews και κυρίως με τα άλμπουμ του Life Under Sanctions, Dream Watcher και Psychonaut. Τα κόμικς του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κυκλοφορούν σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Σλοβενία, ΗΠΑ και Τσεχία. Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος του φεστιβάλ κόμικς GRRR! στο Πάντσεβο, ενός από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ εναλλακτικών κόμικς της Ευρώπης. 

Μέσω των e-mail που έστελνε σε χιλιάδες χρήστες του Internet κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤO στη Γιουγκοσλαβία έγινε ο πιο πρωτότυπος «πολεμικός ανταποκριτής» και περιέγραψε με μοναδική ευαισθησία τη φρίκη του πολέμου και την ανθρώπινη μοναξιά εν καιρώ πολέμου.