ΝΙΠΕΡ, αιώνιος μετανάστης
Συγγραφέας
  • ISBN
    978-618-5156-61-1
  • Στοιχεία έκδοσης
    Χαρτόδετο, 21x29,7 cm
  • Σελίδες
    96
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€5.00
€10.00
Σύντομη περιγραφή

Μετά το δημοφιλές χιουμοριστικό webcomic «Μαριάννα, η Βρωμόστομη», το νέο κόμικ άλμπουμ-δημιουργία του Νάσου Βασιλακάκη

Δεν έχει λεφτά, ούτε σπίτι, ούτε πατρίδα.

Κάποτε είχε μιαν αγαπημένη,

αλλά την κλειδώσαν μακριά και τώρα

την αναζητάει...

Παράτολμος, μοναχικός, αλαζόνας,

ψεύτης, κλέφτης και καταζητούμενος,

ο Νίπερ έχει μιαν ακόρεστη δίψα

να πέσει σαν ορμητικός χείμαρρος

πάνω στα κακά τούτου του κόσμου.  

Για το άλμπουμ:

Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον. Οι κοινωνικές ανισότητες είναι τεράστιες, τα media ελέγχονται από μια ελίτ που θέλει τους ανθρώπους ημιμαθείς και φοβισμένους, η ξενοφοβία κάνει θραύση, η γενετική μηχανική είναι όπλο στα χέρια του κάθε τσαρλατάνου, η φύση λεηλατείται βάναυσα, ενώ η αστυνομία καραδοκεί παντού, ακόμα και μέσα στον υπολογιστή μας. Σε αυτό τον κόσμο, όπου συμβαίνουν όλα αυτά που σήμερα ούτε μπορούμε να φανταστούμε, ταξιδεύει ο Νίπερ, σπέρνοντας το χάος. Αναζητώντας τη φυλακισμένη αγαπημένη του, συναντάει τους πιο παράξενους εχθρούς και μπλέκει συνεχώς σε κωμικοτραγικές περιπέτειες. To άλμπουμ αυτό περιέχει 4 από αυτές:

1. Νίπερ

Σε μια θλιβερή επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, ο Νίπερ φιλοξενείται από έναν μοναχικό φοιτητή και τον βοηθά να ξεφύγει από τα νύχια της καταστολής, καθώς και να βελτιώσει τις σχέσεις του με την πιεστική σπιτονοικοκυρά του.

2. Η μάχη των προαστίων

Τα μεγάλα μελαγχολικά μάτια του Νίπερ κερδίζουν τη συμπάθεια μιας κοπέλας που εξασφαλίζει τη διαμονή του σε μια κατάληψη. Όμως, οι νυχτερινές ατασθαλίες του Νίπερ προκαλούν την οργή των ντόπιων φασιστών με αποτέλεσμα ο ίδιος και η καινούρια του παρέα να βρεθούν αντιμέτωποι με την επέμβαση ενός μικρού, όσο και ασυνήθιστου ιδιωτικού στρατού.

3. Αιώνιος μετανάστης

Ο Νίπερ καταφέρνει χάρη σε μια παράδοξη προσφορά κάποιων εχθρών του να εξασφαλίσει δωρεάν μετάβαση προς τον τόπο που είναι φυλακισμένο το κορίτσι του. Δυστυχώς όμως, οι κακοί του τρόποι απέναντι στην υπάλληλο του ταξιδιωτικού γραφείου έχουν μοιραία αποτελέσματα για την πορεία του ταξιδιού του.

4. Ο Σερ Μόργκαν

Στα ανοιχτά της Σομαλίας, ο Νίπερ βρίσκει έναν καινούριο φίλο στο πρόσωπο ενός επαναστάτη πειρατή. Η περιπέτεια ίσως και να είχε αίσιο τέλος, αν δεν έκανε την εμφάνιση του ένας εφιαλτικός γνώριμος από το παρελθόν. Τώρα, οι ήρωες της ιστορίας θα χορέψουν σαν μαριονέτες, δεμένες στα νήματα που κινεί μια δηλητηριώδης αράχνη. 

O  Νάσος Βασιλακάκης ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι νέος δημιουργός, κομίστας και illustrator, που επιχειρεί να δημιουργήσει εντός των οικονομικών αντιξοοτήτων της εποχής χρησιμοποιώντας μέσα και μορφές όπως το διαδίκτυο. 

Προηγούμενη δημιουργία του το δημοφιλές χιουμοριστικό webcomic «Μαριάννα, η Βρωμόστομη»