Δείτε μέσα
Τέρμινους
 • Υπότιτλος
  Εικονογραφημένο αφήγημα για τους ανθρώπους του Εμφυλίου
 • ISBN
  978-618-5156-26-8
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, 16,5x23,5 cm
 • Σελίδες
  216
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€7.20
€12.00
Σύντομη περιγραφή

Ένα εικονογραφημένο έργο από τη βαριά ιστορία της αντίστασης και του εμφυλίου στα βουνά της Ηπείρου

«Τέρμινους» ονομάστηκε το σχέδιο του κυβερνητικού στρατού, υπό τις οδηγίες και την υλική στήριξη των ΗΠΑ, για τη διάλυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την άνοιξη του 1947. Το σχέδιο αυτό ανατράπηκε χάρη στην αποφασιστικότητα, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Αριστεράς και των μαχητών του ΔΣΕ.

Το «Τέρμινους» είναι οι ιστορίες του Βασίλη, της Ουρανίας, του Μιχάλη, στα βουνά των Τζουμέρκων της Ηπείρου, μα και χιλιάδων άλλων ανθρώπων, που πλήρωσαν με τη ζωή τους ή πλήρωναν για μια ολόκληρη ζωή την απόφασή τους να σταθούν απέναντι σε κάθε τύραννο και να σηκώσουν το κόκκινο αστέρι της ελευθερίας και της δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα.

«Τέρμινους» σημαίνει τελικός. «Τέρμινους» όπως τα σχέδια των εκμεταλλευτών για την οριστική απαλλαγή τους από την αντίσταση των υποτελών. «Τέρμινους», όπως το όνειρο των σκλάβων για την οριστική απαλλαγή τους από τις αλυσίδες. Το «Τέρμινους» είναι ένα εικονογραφημένο αφήγημα για τους ανθρώπους που τους ονόμασαν «Εμφύλιος». 

Λευτέρης Παπαθανάσης

Ο Λευτέρης Παπαθανάσης (boban) γεννήθηκε στην Άρτα το 1972.

Έχει εκδώσει το “Άκου!” (2013, Βορειοδυτικές εκδόσεις) και το βραβευμένο “Η Πάπισσα Ιωάννα – Μεσαιωνικόν Εικονογραφημένον” (2015, Εκδόσεις ΚΨΜ). Σκιτσάρει τη στήλη κόμικ “Δύσκολα Θέματα” στο περιοδικό “Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης”.

Ζει στα Γιάννινα με την Ανδρομάχη, τη Ρόζα και την Ίλια και εργάζεται ως Χημικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επικοινωνία και περισσότερα έργα του, στο http://bob-an.tumblr.com