Δείτε μέσα
Ένα βήμα μπρός, Δυο κωλοτούμπες πίσω...
  • ISBN
    978-618-5156-43-5
  • Στοιχεία έκδοσης
    Χαρτόδετο, 22x28,5 cm
  • Σελίδες
    112
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€4.00
€10.00
Σύντομη περιγραφή

Το νέο άλμπουμ του ΣΤΑΘΗ με καταπληκτικά σκίτσα για βαθιά σκέψη...

Τα σκίτσα αποτελούν συχνά το χρονικό της εποχής που περιγράφουν. Με έναν τρόπο που δεν  περιορίζεται μόνον στη ιστορικότητα, αλλά που επίσης αποδίδει το «ηχόχρωμα» των καιρών, την ψυχή και την αύρα των ανθρώπινων.

Τα σκίτσα δεν είναι «προφητικά» - απλώς οι καιροί ανακυκλώνονται. Και η επανάληψη αυτής της φάρσας είναι μάλλον εκείνη που προσδιορίζει το αέναο της τραγωδίας.

Για αυτό και τα όρια του τραγικού με το κωμικό είναι ενίοτε ένας κλαυσίγελως-δρόμος. Για αυτό και η σάτιρα είναι πάντα μια υπόμνηση της κάθαρσης. Ως αναγκαιότητας. Όπως ακριβώς και η ελευθερία, η οποία, κατά Μαρξ, είναι η «εξυπηρέτηση της αναγκαιότητας»...

ΣΤΑΘΗΣ

Στάθης Δ. Σταυρόπουλος

Ο ΣTAΘHΣ (κατά κόσμον Στάθης Δ. Σταυρόπουλος), γεννήθηκε το 1955 στον Πύργο Ηλείας. 

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου.

Άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα και γελοιογραφίες το 1981 στον “Oδηγητή” και συνέχισε για δέκα χρόνια στον “Pιζοσπάστη”, άλλα δέκα στα “NEA”, έπειτα στην «Ελευθεροτυπία» και σε πολλά ακόμα έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά. Γνωστή είναι η στήλη του «Ναυτίλος».

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έχει κάνει πλήθος ατομικές καθώς και τρεις εκθέσεις.

Έχει κυκλοφορήσει 21 άλμπουμ με γελοιογραφίες, τρία με σκίτσα χωρίς λόγια, ένα με κόμικ και ένα βιβλίο με εικονογραφημένα τραγούδια.