Δείτε μέσα
Subcomandante Marcos
 • Υπότιτλος
  Εικονογραφημένοι λόγοι και ανακοινωθέντα του Υποδιοικητή Μάρκος
Συγγραφέας
 • Μετάφραση-επιμέλεια: Δανάη Ταχταρά
 • ISBN
  978-618-5156-56-5
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, 22,5x22,5 cm
 • Σελίδες
  112
 • Ημερομηνία έκδοσης
  Publishing
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΨΜ
Tιμή
€7.50
€12.50
Σύντομη περιγραφή

Εικονογραφημένες ανακοινώσεις και ομιλίες του subcomandante Marcos συνθέτουν ένα άλμπουμ που διατρέχει το λόγο και τις πράξεις των εξεγερμένων Ζαπατίστας της περιοχής Τσιάπας του Μεξικού

Οκτώ ανακοινώσεις και ομιλίες του υποδιοικητή Μάρκος που αποτυπώνουν την άλλη όψη των πραγμάτων, την πορεία προς την αξιοπρέπεια και την απελευθέρωση των ανθρώπων και των κοινωνιών. Όπως υπογραμμίζει σε μια από τις ιστορίες του άλμπουμ ό Μάρκος:

«Ήταν, άραγε, ένα όνειρο, ο κόσμος αυτός, τόσο διαφορετικός, τόσο μακρινός, τόσο ξένος; Αργότερα έμαθα πως δεν μιλούσαν για έναν κόσμο ασαφή, και άρα απίθανο. Αυτός ο κόσμος ήδη έκανε τα βήματά του. Εσείς δεν τον είδατε, δεν τον βλέπετε;» (από το ανακοινωθέν "Ανάμεσα στο φως και στη σκιά")

Ο Αργεντίνος Ίαν Ντεμπιάσε (Ian Debiase) σκιτσάρει τα λόγια του εξεγερμένου υποδιοικητή Μάρκος

Debiase Ian

Ο Ian Debiase γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής το 1985. Σπούδασε Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και σχέδιο με τον Juan Zanotto.

Εργάζεται ως εικονογράφος για διάφορα έντυπα και οπτικοακουστικά μέσα στην Αργεντινή και άλλες χώρες.

Το 2017 δημιούργησε το τρίτο του βιβλίο, Subcomandante Marcos, στο οποίο αποτυπώνονται ομιλίες και ανακοινώσεις του υποδιοικητή Μάρκος του EZLN.