Δείτε μέσα
 Η κραυγή του Λαού
 • Υπότιτλος
  Ιστορίες από την Παρισινή Κομμούνα
 • Μετάφραση: Γιάννης Καυκιάς
 • ISBN
  978-618-5156-85-8
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, 28,5X20.5 cm
 • Σελίδες
  320
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€22.50
€25.00
Σύντομη περιγραφή

 

Το εμβληματικό comic album τώρα σε ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ με μαλακό εξώφυλλο και χαμηλότερη τιμή!

Ένα λαϊκό εικονογραφημένο μυθιστόρημα από την Παρισινή Κομμούνα
Παρίσι 1871. Στη Μητρόπολη των κοινωνικών αναταραχών ξεσπάει η πρώτη κοινωνική επανάσταση, η Κομμούνα.

Σκίτσο/εικονογράφηση: Jacques Tardi, σενάριο-βιβλίο: Jean Vautrin

Στόχος του Vautrin, γάλλου συγγραφέα στο μυθιστόρημα του οποίου βασίζεται το βιβλίο, μοιάζει η εξοικείωση του αναγνώστη με τον μύθο που λέγεται Κομμούνα και προκειμένου να πολεμήσει την καταχνιά της λήθης, επιμένει περισσότερο στην απλή εξιστόρηση των σημαντικότερων γεγονότων, παρά στην ανάλυσή τους.

Τη διαδρομή απογειώνει εικαστικά ο κορυφαίος σχεδιαστής κόμικ Tardi κατορθώνοντας ένα πραγματικό ταξίδι στην πρώτη Άνοιξη των λαών. Κινηματογραφιστής πιστός της ιστορίας, ο Ταρντί, παρακολουθεί από κοντά τη δράση των ηρώων του, στους δρόμους, τα οδοφράγματα και τις πλατείες.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσει ο Ταρντί αυτή την τιτάνια εικονογραφική δουλειά, ενώ πριν από αυτόν ο Βωτρέν είχε αφιερώσει άλλα τρία χρόνια για τη συγγραφή του βιβλίου.

Ένα μοναδικό αστυνομικό μυθιστόρημα comic με φόντο τα οδοφράγματα της Παρισινής Κομμούνας.

Τίτλος πρωτοτύπου: Le Cri Du Peuple, εκδόσεις Casterman, Βρυξέλλες 2005

 

«Θέλησα να γράψω ένα μεγάλο λαϊκό μυθιστόρημα με ζωηρούς φωτισμούς και να ξαναζωντανέψω το Παρίσι της Κομμούνας, με τις χαρές του, τη βία του, τις υπερβολές του, τους έρωτές του, την απωθημένη ζωτικότητά του. Θέλησα να διηγηθώ την ανάδυση μιας τεράστιας ελπίδας για κοινωνική δικαιοσύνη, να νιώσω την αδελφοσύνη των ανθρώπων και να μιλήσω για τους κομμουνάρους από την ελευθεριακή σκοπιά, που είναι η δική μου και την οποία συμμερίζεται ο Ταρντί».

Από τον πρόλογο του Ζαν Βωτρέν στο άλμπουμ «Η Κραυγή του λαού».

Ο Ζαν Βωτρέν (Jean Vautrin) ήταν Γάλλος συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης ταινιών. Το πραγματικό του όνομα είναι Jean Herman.

Γεννήθηκε το 1933 και πέθανε το 2015 στη Γαλλία. Σπούδασε λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο της Οσέρ και γαλλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Βομβάης. 

Έχει γράψει πλήθος από μυσθιστορήματα, αστυνομικά και νουβέλες. Υπήρξε παραγωγός σε πέντε ταινίες μεγάλου μήκους. Έγινε διάσημος στο ευρύ κοινό το 1989, κερδίζοντας το Βραβείο Γκονκούρ για την νουβέλα του "Un vers grand pas Le Bon Dieu". Τα έργα του είχαν μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε στον κινηματογράφο με τον Ρομπέρτο Ροσελίνι, ως βοηθός σκηνοθέτη.

Τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολλά και σημαντικά βραβεία. 

Jacques Tardi

Ο Ζακ Ταρντί (Jacques Tardi) γεννήθηκε το 1946 στη Γαλλία.

Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Λυών και στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Παρισιού.

Είναι γνωστός σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικς. Πολλά από τα έργα του έχουν βραβευθεί ενώ οι ιστορίες και τα κόμικς του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Ευρωπαίους δημιουργούς και μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της ένατης τέχνης. 

Έχει στο ενεργητικό του πάνω από πενήντα (50) τίτλους-έργα, ενώ έχει σχεδιάσει επίσης αφίσες, εξώφυλλα βιβλίων και άλλα έργα. Το σχέδιο του Ταρντί είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Είναι γνωστός για την εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποιεί, ώστε να είναι σε θέση να κάνει πιστή αναπαράσταση χώρων και αντικειμένων. 

Το 2001 ο Ταρντί άρχισε μία ακόμη μεταφορά βιβλίου σε μορφή κόμικς. Ήταν η σειρά Le Cri du peuple (2001-2004), που βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του Ζαν Βωτρέν και διαδραματίζεται τον καιρό της Παρισινής Κομμούνας.