Δείτε μέσα
Λεφτά
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Σταύρος Κάσσης
 • ISBN
  978-618-5691-07-3
 • Στοιχεία έκδοσης
  χαρτόδετο, σχήμα 15,5 x 22 cm με έγχρωμες σελίδες
 • Σελίδες
  166
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€15.26
€16.96
Σύντομη περιγραφή

Ένα κόμικ άλμπουμ για τα… Λεφτά.

Μια καυστική κριτική της τρομακτικής κοινωνίας του χρήματος

Η μεγαλοφυής τέχνη του Μπριέβα είναι από αυτές που σε κάνουν να γελάς μόνο κατά το ήμισυ. Το άλλο ήμισυ προκαλεί σκέψεις και συναισθήματα υπαρξιακού χαρακτήρα.

Ο Μιγκέλ Μπριέβα δεν είναι μόνο ένας μεγάλος πολιτικός βινιετίστας, αλλά ένας μεγάλος πολιτικός καλλιτέχνης, ένας μεγάλος εικονογράφος των πολιτισμών. Το έργο του Λεφτά με το στυλ του γραφιστικού εκλεπτυσμού αποτυπώνει με ακρίβεια τον βιομηχανικό καπιταλισμό και την Δυτική κουλτούρα, γιατί τα σκίτσα του -τα οποία θυμίζουν έντονα διαφημίσεις προηγούμενων δεκαετιών-αναδεικνύουν με ακρίβεια τον χρηματοπιστωτικό και καταναλωτικό καπιταλισμό και την επίδραση του χρήματος στους σύγχρονους ανθρώπους, πάντα με καυστικό και άκρως σαρκαστικό τρόπο, ο οποίος αρκετές φορές "προσβάλλει" και προκαλεί την οικειότητα και την ίδια την καθημερινότητά μας.

Το έργο Λεφτά αρχικά κυκλοφόρησε σαν περιοδικό-φανζίν σε πέντε τεύχη, ως αυτοέκδοση του δημιουργού. Αργότερα εκδόθηκε σε έναν ενιαίο τόμο, ο οποίος εκδόθηκε και σε άλλες χώρες και γλώσσες. Η παρούσα έκδοση είναι μια επιλογή υλικού και από τα πέντε τεύχη ειδικά για την ελληνική έκδοση.

Τίτλος πρωτοτύπου στα Ισπανικά: Dinero

Κείμενο & Εικονογράφηση: Miguel Brieva

O Μιγκέλ Μπριέβα (Miguel Brieva) γεννήθηκε στη Σεβίλλη, Ισπανία το 1974. Συνεργάζεται με διάφορα έντυπα (El País, Rolling Stones, Diagonal, El Jueves, κ.α.) και είναι μέλος του μουσικού συγκροτήματος Las Buenas Noches.

Είναι δημιουργός σειράς βιβλίων όπως Enciclopedia Clismón, El otro mundo, Al final, Memorias de la tierra, Obras incompletas de Marcz Doplacie, Lo que me está pasando, κ.α.