Δείτε μέσα
Palestine
 • Υπότιτλος
  Πολεμικές ανταποκρίσεις από την παλαιστινιακή Ιντιφάντα σε κόμικς
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)
  Εισαγωγή: Edward Said
  Πρόλογος: Γιάννης Κουκουλάς
 • ISBN
  978-960-89453-0-5
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 18,4x27,3 cm
 • Σελίδες
  312
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€25.00
Σύντομη περιγραφή

Μια μοναδική δουλειά του γνωστού και πολυβραβευμένου σκιτσογράφου Joe Sacco.

Πρόκειται για έναν τόμο με πολεμικές ανταποκρίσεις από την ιντιφάντα και την αντιπαράθεση Παλαιστίνιων-Ισραηλινών στα καυτά μέτωπα της Μέσης Ανατολής. Πολεμικές ανταποκρίσεις σκιτσαρισμένες στο χέρι!

Το «Παλαιστίνη» αποτελεί μια –πολιτικά και αισθητικά – πρωτοπόρα, αυθεντική και ιδιαίτερη δουλειά, ενός από τους καλύτερους σκιτσογράφους του κόσμου. Μοναδικές εικόνες μεγάλης αισθητικής αξίας σε συνδυασμό με τις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες που ξετυλίγονται στο βιβλίο, αποτελεί μια ιστορική κατάθεση και ένα σημείο αναφοράς στην ιστορία του βιβλίου-κόμικ.

Στα τέλη του 1991 και στις αρχές του 1992, ο Τζο Σάκο πέρασε δυο μήνες με τους Παλαιστινίους στα Κατεχόμενα Εδάφη, ταξιδεύοντας και κρατώντας σημειώσεις. Μόλις επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 1992, ξεκίνησε να γράφει και να σκιτσάρει το Palestine (Παλαιστίνη), το οποίο συνδύαζε την τεχνική του επιτόπιου ρεπορτάζ με την αφηγηματικότητα ενός βιβλίου κόμικς, ώστε να εξερευνήσει αυτή την περίπλοκη και συναισθηματικά επιβαρημένη κατάσταση.
 
Το Palestine πρωτοδημοσιεύτηκε σε 9 τεύχη από την εκδοτική εταιρία Fantagraphics Books του Σιάτλ, από το 1993 ως το 1996 και στη συνέχεια κυκλοφόρησαν οι ομώνυμοι τόμοι, ο πρώτος το 1994 και ο δεύτερος το 1996. Γι’ αυτά τα συγκλονιστικά βιβλία, ο Σάκο βραβεύτηκε το 1996 με το American Book Award, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία διεθνώς στο χώρο του βιβλίου, που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε κόμικς.

Το Palestine εκδόθηκε επιτέλους ενιαίο σε ένα νέο επίτομο σχήμα, με ένα νέο πρόλογο από τον Παλαιστίνιο πανεπιστημιακό και συγγραφέα Έντουαρντ Σαΐντ. 
Αυτόν τον ενιαίο τόμο, με το ολοκληρωμένο έργο Palestine προσφέρουν οι εκδόσεις ΚΨΜ στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Ο Τζο Σάκο γεννήθηκε στη Μάλτα. Είναι πτυχιούχος στη δημοσιογραφία, από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Το κόμικ του “Palestine”, που αφορά τις εμπειρίες του στις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης και την 1η Ιντιφάντα, κέρδισε το American Book Award το 1996. Ο Τζο Σάκκο έχει εκδώσει και άλλα βιβλία κόμικ, ενώ συνεργάζεται με τα έντυπα Washington Monthly, Harper’s και Time.
Joe Sacco

Ο Τζο Σάκο (Joe Sacco) γεννήθηκε το 1960 στη Μάλτα. Είναι πτυχιούχος στη δημοσιογραφία, από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός κόμικς και δημοσιογράφος.

Το κόμικ του “Palestine”, που αφορά τις εμπειρίες του στις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης και την 1η Ιντιφάντα, κέρδισε το American Book Award το 1996.

Ο Τζο Σάκο έχει εκδώσει και άλλα βιβλία κόμικ, ενώ συνεργάζεται με τα έντυπα Washington Monthly, Harper’s και Time.

Ο Τζο Σάκο (Joe Sacco) γεννήθηκε στη Μάλτα. Είναι πτυχιούχος στη δημοσιογραφία, από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Το κόμικ του “Palestine”, που αφορά τις εμπειρίες του στις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης και την 1η Ιντιφάντα, κέρδισε το American Book Award το 1996. Ο Τζο Σάκο έχει εκδώσει και άλλα βιβλία κόμικ, ενώ συνεργάζεται με τα έντυπα Washington Monthly, Harper’s και Time.