Κινηματογράφος και Ιστορία

Κινηματογράφος και Ιστορία
Η κατοχή και η αντίσταση στις ελληνικές ταινίες Μυθοπλασίας μεγάλου μήκους από το 1945 μέχρι το 1981

Οι ταινίες αντιμετωπίζονται ως μαρτυρίες για την εποχή τους και επιχειρείται να συνδεθούν με το πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκαν

Αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι οι ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους οι οποίες αναφέρονται στα χρόνια της τριπλής Κατοχής της Ελλάδας από τις φασιστικές δυνάμεις του άξονα και στο κίνημα της Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές. Πιο συγκεκριμένα εξετάζονται οι ταινίες που έχουν αναπαραστάσεις και αναφορές για την περίοδο από τις 31 Μαΐου του 1941 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 1944. Οι δυο ημερομηνίες ορίζουν την περίοδο που αρχίζει μετά το τέλος της μάχης της Κρήτης, με την οποία ολοκληρώθηκε η κατάκτηση της Ελλάδας από τους Γερμανούς, και τελειώνει με την απελευθέρωση της Αθήνας, αφετηρία των εξελίξεων που οδήγησαν στην διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Από το σύνολο των ταινιών που αναφέρονται στην Κατοχή και την Αντίσταση, η μελέτη ασχολείται με εκείνες που προβλήθηκαν στους κινηματογράφους από την κινηματογραφική σεζόν 1944/1945 μέχρι την σεζόν 1981/1982. ISBN: 
Ημερομηνία έκδοσης:  Οκτώβριος 2019
Σελίδες:
Στοιχεία έκδοσης:  Χαρτόδετο, 15,5*23,5 cm
Λιανική Τιμή:  €0,00