Κολιμπρί
Συγγραφέας
  • Στοιχεία έκδοσης
    διπλός δίσκος βινυλίου LP
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€33.25
€35.00
Σύντομη περιγραφή

Το "Κολιμπρί" σε διπλό δίσκο βινυλίου - LP

Το Κολιμπρί μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και "κρύφτηκε" μέσα σε βινύλια!

"Πρέπει να σκάψει κανείς για να βρει την πηγή του, όπως η ρίζα διαπερνά το χώμα και ψάχνει βαθύτερα για να βρει το νερό που θα την κρατήσει ζωντανή.
Δημιουργούμε, γράφουμε και αγαπάμε τα τραγούδια σαν παιδιά μας χωρίς να ξέρουμε ποιο θα φτάσει στην καρδιά του άλλου. Και αυτό είναι μέρος του μυστηρίου. Είναι η αρχή ενός ταξιδιού που δε γνωρίζουμε τον προορισμό, όπως ακριβώς είναι και η ζωή.

Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν σε μια εποχή που η επαφή ήταν κάτι απαγορευτικό, μια εποχή που το άγγιγμα προκαλούσε φόβο. Δώσαμε υπόσταση σε τραγούδια που περίμεναν καιρό να βγουν προς τα έξω, δημιουργήσαμε τον χώρο και παρά τις δυσκολίες της εποχής, επικεντρωθήκαμε σε αυτά που μας
ένωναν, σε εκείνα που πραγματικά είχαμε ανάγκη. Η απόσταση μας έδωσε την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε σαν άνθρωποι.

Επάνω στη μουσική ακουμπάω τα συναισθήματά μου και εκείνα ταξιδεύουν γυρεύοντας συντροφιά..

Ο καινούργιος δίσκος είναι ένα σημείο σύνδεσης με τον εικοσάχρονο εαυτό, τότε που πρωτοηχογράφησα. Νιώθω πως ξεπέρασα λίγο τα όρια και χαίρομαι γι’ αυτό. Αφέθηκα και τα τραγούδια μου φάνηκαν πιο τρυφερά. Η δημιουργία του έργου αυτού είναι ένα συλλογικό αποτέλεσμα. Επικοινωνήσαμε και ο καθένας
εξέφρασε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες του, συνομιλώντας για τη μουσική και τον άνθρωπο.

Είδαμε τι δύναμη μπορούμε να αποκτήσουμε ανοίγοντας τις καρδιές μας."


Γιάννης Χαρούλης


Επιμέλεια παραγωγής: Άννα Κασιμάτη
Mastering: Sterling Sound – Chris Gehringer
Μίξεις: Παναγιώτης Ριζόπουλος
«Θέατρο του δρόμου»: Νίκος Κωνσταντάκης
Design: Κατερίνα Ανδρουλάκη
Graphics: Εριφύλη Αράπογλου
Photo: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ: εκδόσεις ΚΨΜ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Alai productions

Γιάννης Χαρούλης

Γεννημένος το 1981 στο Λασίθι της Κρήτης, ο Γιάννης Χαρούλης ήδη από την ηλικία των 6 ετών «βούτηξε» στον χώρο της μουσικής, όταν ο πατέρας του του έδειξε πως να παίζει μαντολίνο.

Αφετηρία της μουσικής του παιδείας έγινε η κρητική παραδοσιακή μουσική.

Στην Αθήνα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002, ως προσκεκλημένος του Χρήστου Θηβαίου σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Έναν χρόνο αργότερα, κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο «Γύρω μου και εντός». Ακολουθεί ο δίσκος με τίτλο «Χειμωνανθός», τον Νοέμβριο του 2006.

Το βραβείο του χρυσού δίσκου για το τρίτο του άλμπουμ «Μαγγανείες», σε τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, έρχεται να σφραγίσει τη μουσική του πορεία. Μέσα στον ίδιο χρόνο συμμετέχει ως ένας από τους βασικούς ερμηνευτές στο «Φύλαξα τ’ όνειρο» του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα και Μαρία Φαραντούρη.

Τον Φεβρουάριο του 2015, το διπλό άλμπουμ με τον τίτλο «Χίλια καλώς εσμίξαμε - Live» βρίσκεται στο νούμερο 1 των Ελληνικών μουσικών chart (IFPI).

Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφορεί τον δίσκο «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου». Το άλμπουμ περιέχει 12 μελοποιημένα αποσπάσματα από το ομότιτλο έργο του Κωστή Παλαμά.

Ο νέος προσωπικός δίσκος με τον τίτλο «Κολιμπρί» κυκλοφορεί τον Μάιο του 2022 και περιλαμβάνει 11 καινούργια τραγούδια.

«Δημιουργούμε, γράφουμε και αγαπάμε τα τραγούδια σαν παιδιά μας χωρίς να ξέρουμε ποιο θα φτάσει στην καρδιά του άλλου. Είναι η αρχή ενός ταξιδιού που δε γνωρίζουμε τον προορισμό, όπως ακριβώς είναι και η ζωή» σημειώνει χαρακτηριστικά για τον νέο του δίσκο ο Γιάννης Χαρούλης.

Μετρά εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε χώρους της Ευρώπης αλλά και της Αυστραλίας.
Όπως έχει τονίσει ο ίδιος, ο κόσμος είναι αυτός που τον οδηγεί και του δίνει τη δύναμη να συνεχίσει, ακόμα και σε εποχές δύσκολες.