Γεννημένος το 1981 στο Λασίθι της Κρήτης, ο Γιάννης Χαρούλης ήδη από την ηλικία των 6 ετών «βούτηξε» στον χώρο της μουσικής, όταν ο πατέρας του του έδειξε πως να παίζει μαντολίνο.

Αφετηρία της μουσικής του παιδείας έγινε η κρητική παραδοσιακή μουσική.

Στην Αθήνα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002, ως προσκεκλημένος του Χρήστου Θηβαίου σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Έναν χρόνο αργότερα, κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο «Γύρω μου και εντός». Ακολουθεί ο δίσκος με τίτλο «Χειμωνανθός», τον Νοέμβριο του 2006.

Το βραβείο του χρυσού δίσκου για το τρίτο του άλμπουμ «Μαγγανείες», σε τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, έρχεται να σφραγίσει τη μουσική του πορεία. Μέσα στον ίδιο χρόνο συμμετέχει ως ένας από τους βασικούς ερμηνευτές στο «Φύλαξα τ’ όνειρο» του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα και Μαρία Φαραντούρη.

Τον Φεβρουάριο του 2015, το διπλό άλμπουμ με τον τίτλο «Χίλια καλώς εσμίξαμε - Live» βρίσκεται στο νούμερο 1 των Ελληνικών μουσικών chart (IFPI).

Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφορεί τον δίσκο «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου». Το άλμπουμ περιέχει 12 μελοποιημένα αποσπάσματα από το ομότιτλο έργο του Κωστή Παλαμά.

Ο νέος προσωπικός δίσκος με τον τίτλο «Κολιμπρί» κυκλοφορεί τον Μάιο του 2022 και περιλαμβάνει 11 καινούργια τραγούδια.

«Δημιουργούμε, γράφουμε και αγαπάμε τα τραγούδια σαν παιδιά μας χωρίς να ξέρουμε ποιο θα φτάσει στην καρδιά του άλλου. Είναι η αρχή ενός ταξιδιού που δε γνωρίζουμε τον προορισμό, όπως ακριβώς είναι και η ζωή» σημειώνει χαρακτηριστικά για τον νέο του δίσκο ο Γιάννης Χαρούλης.

Μετρά εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε χώρους της Ευρώπης αλλά και της Αυστραλίας.
Όπως έχει τονίσει ο ίδιος, ο κόσμος είναι αυτός που τον οδηγεί και του δίνει τη δύναμη να συνεχίσει, ακόμα και σε εποχές δύσκολες.

 

 

Γιάννης Χαρούλης