Δείτε μέσα
Che - Εικονογραφημένη βιογραφία
Συγγραφέας
 • Επιμέλεια-Επίμετρο: Paul Buhle, Sarah Seidman
  Μετάφραση: Μπέλλα Σπυροπούλου
 • ISBN
  978-960-6750-21-2
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 20,5x28 cm
 • Σελίδες
  120
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€10.97
€15.67
Σύντομη περιγραφή

Μια εικονογραφημένη βιογραφία του μεγάλου επαναστάτη του 20ου αιώνα σε comic album


Ένα comic album ιστορικής αξίας, πρωτότυπο και μοναδικό!

Μια δυνατή δουλειά του Spain Rodriguez, του πιο γνωστού πολιτικού σκιτσογράφου της underground σκηνής των ΗΠΑ, που αναδεικνύει τη ζωή και την πολιτική πορεία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Από το θάνατό του το 1967, ο Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα, έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο επαναστατικό σύμβολο και πολιτική φιγούρα διεθνώς αναγνωρίσιμη. Αυτό το εντυπωσιακό βιβλίο προσφέρει νέα πνοή στη ζωή και στον αγώνα του. Το δυνατό σχέδιο του Spain Rodriguez φωτίζει τη ζωή του Τσε και τις εμπειρίες που τον διαμόρφωσαν, από το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική, την άνοδό του ως ηγέτη της κουβανέζικης επανάστασης, τα ταξίδια του στην Αφρική, την εμπλοκή του στην αντίσταση που οδήγησε στο θάνατό του στη Βολοβία και στην μοναδική κληρονομιά που μας άφησε.

"Ο Spain είναι ένας γίγαντας των κόμικς. Ένας μοναδικός καλλιτέχνης. Η δουλεά του είναι άψογη".
Joe Sacco,
δημιουργός του Palestine

"Μια εξαιρετική και ριζοσπαστική ματιά στον Τσε".
Art Spiegelman

Τίτλος πρωτοτύπου:
Che- a graphic Biography, Verso 2008, London

Manuel "Spain" Rodriguez

Ο Σπέϊν Ροντρίγκεζ (Manuel "Spain" Rodriguez) είναι ένας από τους ιδρυτές του underground Comix των ΗΠΑ, γνωστός κυρίως για τον χαρακτήρα του "Trashman of the sixth International".

Γεννήθηκε το 1940 στο Μπάφαλο της Ν. Υόρκης και πέθανε σε ήλικία 72 ετών το 2012 στο Σαν Φρανσίσκο. Έχει δημιουργήσει πολλά άλμπουμ και χαρακτήρες και ήδη από τη δεκαετία του 1960 έγινε γνωστός με τα βιβλία και τις ιστορίες του.

Έλαβε πολλά βραβεία για τις εργασίες και δημιουργίες του. Η συλλογή του My true story είναι μια αληθινή ιστορία της ζωής του από τους δρόμους του Μπάφαλο έως το Σαν Φρασίσκο. Έργα του περιέχονται στο συλλεκτικό άλμπουμ για τα 100 χρόνια των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου Wobblies (στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΨΜ), καθώς και στο γνωστό περιοδικό κόμικς World War 3 Illustrated, που αποτελεί την αντιπολεμική "βίβλο" των σύγχρονων κόμικ στις ΗΠΑ.