Οθέλος
 • Υπότιτλος
  Μια pulp τραγωδία
Συγγραφέας
 • Εικονογράφηση-σχεδιασμός εξωφύλλου: Χριστίνα Σ.
 • ISBN
  978-618-5156-25-1
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, 21x29,7 cm
 • Σελίδες
  72
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€4.80
€8.00
Σύντομη περιγραφή

Μια pulp τραγωδία

Με κείμενα-σενάριο του Τάσου Θεοφίλου, εικονογράφηση-σχεδιασμός της Χριστίνας Σ.

Μια pulp τραγωδία, που θα μπορούσε να περιγραφεί ως μεταφορά του σαιξπηρικού αριστουργήματος στη σύγχρονη μητρόπολη και άλλες τέτοιες κοινοτοπίες.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια λίγο αστυνομική, λίγο ερωτική, συγχρόνως όμως πολύ φθηνή ιστορία.

Ένας μάλλον αποτυχημένος δημοσιογράφος που έχει πάρει στα σοβαρά τη δουλειά του, σε ρόλο αφηγητή. Ένας ληστής που ερωτεύεται την κόρη ενός εισαγγελέα, ο συνεργός του, μια ομάδα του λεγόμενου οργανωμένου εγκλήματος-κυρίως το αφεντικό και ο εκτελεστής της-καθώς και αποσπάσματα του αστυνομικού ρεπορτάζ, συνθέτουν μια ιστορία που καταχρηστικά και μόνο ονομάζεται Οθέλος…

Ο Τάσος Θεοφίλου βίωσε τη βαρβαρότητα του εγκλεισμού, αλλά και την αυθαιρεσία ενός ολόκληρου δημοσιογραφικού-αστυνομικού-δικαστικού συμπλέγματος που χρησιμοποίησε ακόμα και τα pulp διηγήματά του ως "ακλόνητο" στοιχείο ενοχής για απαλλοτρίωση τράπεζας. Αθωώθηκε τελικά και αμετάκλητα το 2019, μετά από 5-χρονη σχεδόν φυλάκιση.

Τα κείμενα του Τάσου Θεοφίλου μπορούν να βρεθούν στο blog Υστερόγραφα μιας Σκευωρίας (astop.espivblogs.net). Επίσης, κυκλοφορούν τα βιβλία του Παρανουαρικό και Αντίο Μπάτμαν, από τις εκδόσεις Ασύμμετρη Απειλή.