Δείτε μέσα
Ο πατέρας κι εγώ
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Τέο Βότσος
  Επιμέλεια μετάφρασης: Βασίλης Κωστόπουλος
  Επιμέλεια έκδοσης: Δημήτρης Λυμπερόπουλος
 • ISBN
  978-618-5691-10-3
 • Στοιχεία έκδοσης
  χαρτόδετο, σχήμα 14x19 cm
 • Σελίδες
  144
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€9.54
€10.60
Σύντομη περιγραφή

Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για μια σχέση πατέρα-κόρης, που σφύζει από χιούμορ

Όταν η Ιπέκ επισκέπτεται τον πατέρα της για ένα τριήμερο, ξέρει ότι θα την περιμένει μες στο αυτοκίνητο, στην πλατεία μπροστά από το σταθμό, όχι στην αποβάθρα του τρένου. Φτάνοντας στο πατρικό της, κάθεται στο παλιό παιδικό της δωμάτιο και τον ακούει να στριφογυρίζει στον κήπο ή στο σπίτι κι άλλοτε να βράζει τσάι. Χρόνο με το χρόνο, η οικειότητα που συνέδεε κάποτε το παιδί με τον πατέρα στέρευε όλο και πιο πολύ· μαζί με την οικειότητα χάθηκε και η κοινή τους γλώσσα. Η Ιπέκ είναι δημοσιογράφος, έμαθε να διατυπώνει ερωτήσεις· ωστόσο, νιώθει ανήμπορη απέναντι στη σιωπή που κυριαρχεί ανάμεσα στην ίδια και στον πατέρα της.

Η Ντιλέκ Γκινγκιόρ περιγράφει τη δύσκολη επαναπροσέγγιση μιας κόρης με τον πατέρα της, ο οποίος έφυγε τη δεκαετία του ’70 από την Τουρκία για να έρθει ως μετανάστης στη Γερμανία. Αφηγείται την απόπειρα να ξεπεραστεί η βουβαμάρα με νεύματα και χειρονομίες στην κουζίνα, με το να κάθονται μαζί αμήχανοι και σιωπηλοί στο τραπέζι ή στον κήπο. Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μυθιστόρημα για μια σχέση πατέρα-κόρης, που συνάμα σφύζει από χιούμορ.
 

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Goethe Institut
 

Ντιλέκ Γκινγκιόρ

Η Ντιλέκ Γκινγκιόρ γεννήθηκε το 1972 στο Σβέμπις Γκμιντ της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Συλλογές των δημοσιογραφικών άρθρων της κυκλοφόρησαν στους τόμους Unter uns (Ανάμεσά μας) και Ganz schön deutsch (Φοβερά γερμανικό). Το πρώτο της μυθιστόρημα Das Geheimnis meiner Großmutter (Το μυστικό της γιαγιάς μου) εκδόθηκε το 2007. Το 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Verbrecher Verlag το δεύτερο μυθιστόρημά της Ich bin Özlem (Είμαι η Εζλέμ).

Η συγγραφέας ζει και γράφει στο Βερολίνο.