Δείτε μέσα
Ενσυνείδητος φόνος
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Βασίλης Κωστόπουλος, Τέο Βότσος
  Επιμέλεια: Δημήτρης Λυμπερόπουλος
 • ISBN
  978-618-5691-04-2
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 14 x 19 cm
 • Σελίδες
  418
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€17.82
€19.80
Σύντομη περιγραφή

Ένα επιβραδυνόμενο αστυνομικό μυθιστόρημα

 • 60+ εβδομάδες Νο1 μπεστ-σέλερ  στη λίστα του περιοδικού Der Spiegel,
 • Προσεχώς σειρά στο Netflix
   

Από τη νέα σειρά ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων ΚΨΜ, κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα του Γερμανού δικηγόρου και βραβευμένου σεναριογράφου Κάρστεν Ντους – #1 μπεστ-σέλερ στη λίστα του περιοδικού Der Spiegel για περισσότερες από 60 εβδομάδες, με πωλήσεις στη Γερμανία που ξεπερνούν το ένα εκατομμύρια αντίτυπα:

Η κυνική και με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ, πορεία αυτοπραγμάτωσης –προσωπικής κι επαγγελματικής– ενός ποινικολόγου, ο οποίος προσπαθώντας με τη βοήθεια του θεραπευτή του να διασώσει το γάμο και την οικογένειά του, μεταμορφώνεται σε έναν «ενσυνείδητο» δολοφόνο.

Ο Μπγιορν Ντίμελ εξαναγκάζεται από τη γυναίκα του να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο ενσυνείδησης προκειμένου ν’ ανακτήσει τη χαμένη του «work-life-balance». Κι αυτό επειδή ο Μπγιορν είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος και, όπως είναι αναμενόμενο, έχει ελάχιστο χρόνο για την οικογένειά του. Το σεμινάριο πράγματι αποφέρει καρπούς: Ο Μπγιορν, τελικά, ενσωματώνει τις αρχές της ενσυνείδησης στη δουλειά του – όχι, πάντως, με τον αναμενόμενο τρόπο. Οταν λοιπόν αρχίζει να του δημιουργεί προβλήματα ένας μεγαλοπελάτης του –πρόκειται για έναν αδίστακτο αρχιμαφιόζο–, τον δολοφονεί έτσι απλά – σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όλες τις αρχές της ενσυνείδησης.
 

«Κάθε σελίδα είναι διάσπαρτη με ένταση, απρόσμενες συμβουλές και μακάβριο χιούμορ. Μόνο ένας δικηγόρος θα μπορούσε να υποστηρίξει έναν τέτοιο συνδυασμό. Και κανένας τόσο καλά, όσο ο Κάρστεν Ντους».

ΓΙΑΝ ΜΠΕΜΕΡΜΑΝ 

Κάρστεν Ντους

Ο Κάρστεν Ντους (Karsten Dusseείναι δικηγόρος. Χρόνια τώρα, δραστηριοποιείται και ως συγγραφέας σεναρίων για την τηλεόραση. Η δουλειά του έχει διακριθεί με τα Βραβεία Γερμανικής Τηλεόρασης, αρκετές φορές με το Βραβείο Γερμανικής Κωμωδίας, όπως και με το Βραβείο Γκρίμε. Έχει δημοσιεύσει επίσης και διασκεδαστικά, εξειδικευμένα βιβλία πάνω σε νομικά ζητήματα.

Ο Ενσυνείδητος φόνος (Heyne, 2019) αποτελεί το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΨΜ το 2022. Το παιδί μέσα μου φονεύει είναι το δεύτερο μέρος-βιβλίο της σειράς.