Δείτε μέσα
Πλατεία Μπελογιάννη
Συγγραφέας
  • ISBN
    978-960-6750-47-2
  • Στοιχεία έκδοσης
    Χαρτόδετο, σχήμα 14x20,5 cm
  • Σελίδες
    696
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€6.60
€22.00
Σύντομη περιγραφή

Αν, ίσως, τότε... θα μπορούσε, μετά... Έτσι, δεν αποκλείεται, αργότερα... Κατά συνέπεια, ενδεχομένως, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Σ’ αυτό το μυθιστόρημα εναλλακτικής Ιστορίας, η Λαοκρατία αναπολεί τα παιδικά, εφηβικά και νεανικά της χρόνια, και το συγκλονιστικό Κίνημα Επιτάχυνσης, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας. Ο Άρης θυμάται τα δικά του χρόνια, στο Βασίλειον της Ελλάδος, τις περιπέτειες του στην περίοδο της δικτατορίας, την Εξέγερση του 1973. Θυμούνται κι οι δύο τις μέρες της Επανένωσης του 1974 και τα όσα ακολούθησαν, μέχρι την Εξέγερση της Ανάκτησης, το 1991.

Τριάντα χρόνια από τότε που γνωρίστηκαν, βρίσκονται και πάλι και συζητούν για όλα αυτά που έχουν καταστήσει την Ελληνική Σοσιαλιστική Δημοκρατία, σημείο αναφοράς για όσους οραματίζονται μια άλλη κοινωνία.
Γιατί, ίσως θα μπορούσε να είναι και έτσι...

O Γιώργος Αλεξάτος κατάγεται από την Κεφαλονιά και γεννήθηκε στον Αστακό Ακαρνανίας το 1956.
Από τα παιδικά του χρόνια έζησε στην Αθήνα και τον Πειραιά και κατά καιρούς στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με τη μελέτη της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής κοινωνικής ιστορίας.
Έχουν κυκλοφορήσει βιβλία του σχετικά με την ιστορία του εργατικού κινήματος, αλλά και το λαϊκό τραγούδι.

O Γιώργος Αλεξάτος κατάγεται από την Κεφαλονιά και γεννήθηκε στον Αστακό Ακαρνανίας το 1956. Από τα παιδικά του χρόνια έζησε στην Αθήνα και τον Πειραιά και κατά καιρούς στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με τη μελέτη της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής κοινωνικής ιστορίας. Έχουν κυκλοφορήσει βιβλία του σχετικά με την ιστορία του εργατικού κινήματος, αλλά και το λαϊκό τραγούδι.