Δείτε μέσα
Παράτα τον Θεό στην ησυχία του
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Βασίλης Κωστόπουλος
  Επιμέλεια: Δημήτρης Λυμπερόπουλος
 • ISBN
  978-618-5691-24-0
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 14x19 cm
 • Σελίδες
  528
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€19.08
€21.20
Σύντομη περιγραφή

Το δεύτερο, αυτόνομο μέρος μιας τριλογίας τραγικά επίκαιρων πολιτικών θρίλερ, που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα

Η Γερμανία είναι πλέον μια πολυπολιτισμική χώρα. Αυτό δεν αρέσει απαραίτητα σε όλους. Στη διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού στη Φραγκφούρτη, θα κριθεί πόσο ανεκτική είναι στ’ αλήθεια αυτή η χώρα. Γύρω απ’ τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης συνυπάρχουν η πολυπολιτισμικότητα και οι δυσκολίες ενσωμάτωσης μαζί με το γρήγορο χρήμα, τα ναρκωτικά, την πορνεία και την κερδοσκοπική απληστία των κτηματομεσιτών, οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια σε υπερπολυτελή παιδική χαρά για εκατομμυριούχους.

Έπειτα από μια τρομοκρατική επίθεση σ’ ένα τζαμί, η κοσμοπολίτικη Φραγκφούρτη χωρίζεται σε δύο εμπόλεμες ζώνες. Μέσα σ’ ένα κλίμα οργής και μίσους, ο δημοσιογράφος Μιτς Μπέργκερ ερευνά μεταξύ των εμπόλεμων μετώπων. Στο στόχαστρό του μπαίνουν ξενοφοβικοί τύποι, ισλαμιστές και αδίσταχτοι φονιάδες. Σε τούτη την ανοικονόμητη για την πόλη κρίση οι οργανωμένοι οπαδοί της Άιντραχτ Φραγκφούρτης ξαφνικά παίζουν αποφασιστικό ρόλο στον τερματισμό της εμφυλιοπολεμικής διαμάχης.

Λούντερς Χάραλντ

Ο Χάραλντ Λούντερς (6/3/1951-27/7/2022) εργάστηκε πάνω από τριάντα χρόνια ως συγγραφέας, ρεπόρτερ και συντάκτης για τη γερμανική δημόσια τηλεόραση. Μεταξύ άλλων για τις εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας Titel Thesen Temperamente και FRONTAL. Τέλος είχε εργαστεί και ως διευθυντής σύνταξης αυτόνομων ρεπορτάζ για το ZDF, το μεγαλύτερο δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι της Γερμανίας.

Ως δημοσιογράφος κάλυπτε για δεκαετίες θέματα που αφορούσαν τη δράση των μυστικών υπηρεσιών στην Γερμανία καθώς και της ακροδεξιάς. Μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί και με το βραβείο Adolf Grimme, γνωστό και ως το «γερμανικό τηλεοπτικό Όσκαρ» και με το «Certificate of Special Merit» της Academy of Motion Picture Arts στο Λος Άντζελες.