Το Κεφάλαιο, τόμος 1, Αριθμημένη Συλλεκτική Έκδοση
Συγγραφέας
  • Στοιχεία έκδοσης
    σκληρό εξώφυλλο, 16,2x24 cm
  • Σελίδες
    1120
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€60.00
€120.00
Σύντομη περιγραφή

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Περιέχει 2 δερματόδετους τόμους και χειροποίητη κασετίνα

200 Συλλεκτικά αντίτυπα

Κεφάλαιο

Στα πλαίσια της νέας μετάφρασης και έκδοσης του πρώτου τόμου του έργου Το Κεφάλαιο του K. Marx, κυκλοφόρησε σε 200 αριθμημένα αντίτυπα μια ειδική Συλλεκτική Έκδοση του έργου.

Η Συλλεκτική Έκδοση περιλαμβάνει:

  • Δερματόδετο τον κυρίως τόμο, στον οποίο περιέχεται ολόκληρο το κείμενο του Πρώτου Τόμου του Κεφαλαίου,
  • Δερματόδετο δεύτερο τόμο, στον οποίο περιέχονται όλα τα Παραρτήματα (5 παραρτήματα) για τον πρώτο τόμο καθώς και τα ευρετήρια ονομάτων και όρων,
  • Χειροποίητη κασετίνα από χαρτόνι, στην οποία τοποθετούνται/βρίσκονται οι δύο δερματόδετοι τόμοι της συλλεκτικής έκδοσης.

 

Η Συλλεκτική Έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο από/στις εκδόσεις ΚΨΜ. Δημιουργήθηκαν 200 αριθμημένα αντίτυπα (αριθμημένα στην κασετίνα καθώς και σφραγιμένα/αριθμημένα σε κάθε τόμο στην τελευταία σελίδα).

Η Συλλεκτική Έκδοση έχει λιανική τιμή 120 ευρώ και διατίθεται με παραγγελία:

α. Μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας παραγγελιών "προσθήκη στο καλάθι", στην παρούσα ιστοσελίδα, (η επιλογή βρίσκεται πάνω αριστερά, κάτω από την 1η φωτογραφία),

β. Με τηλεφωνικάή παραγγελία επικοινωνώντας με τις εκδόσεις μας (210-3839711),

γ. Από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΚΨΜ (Κιάφας 3 & Ακαδημίας, Αθήνα, ώρες 9 π.μ. -5 μ.μ. Δευτέρα-Παρασκευή)

 

Δείτε εδώ πληρορίες για το περιεχόμενο και την νέα μετάφραση - έκδοση του Κεφαλαίου

Καρλ Μαρξ

Ο Καρλ Μαρξ (Karl Marx,1818-1883) γεννήθηκε στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας (της τότε Πρωσικής Ρηνανίας). Υπήρξε φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος και οικονομολόγος, εισηγητής του επιστημονικού σοσιαλισμού και του κομουνισμού.

Σπούδασε νομικά (Βόννη) και φιλοσοφία (Βερολίνο). Το 1843 παντρεύτηκε την Τζένη φον Βέστφαλεν με την οποία θα αποκτήσει συνολικά επτά παιδιά, από τα οποία μόνο τα τρία θα φθάσουν ως την ενηλικίωση. Τον ίδιο χρόνο (1843) εγκαταστάθηκε στο Παρίσι διωκόμενος από το Πρωσικό καθεστώς. Το 1845 απελάθηκε από τις Γαλλικές αρχές και εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες, ενώ τον Αύγουστο του 1849 εξορίστηκε στο Λονδίνο, στο οποίο έζησε έως το τέλος της ζωής του.

Όπλισε την εργατική τάξη με δύο σπουδαία θεωρητικά κείμενα για τους αγώνες της, το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος» και «Το Κεφάλαιο», το μείζον μαρξικό έργο. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και επιδραστικότερους διανοητές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Συνεργάστηκε στενά με τον Φρίντριχ Ένγκελς (Friedrich Engels) και συνέγραψαν μαζί πολλά κείμενα και έργα.

Άλλα βασικά έργα του Κ. Μαρξ είναι: "Κριτική του Προγράμματος της Γκότα", "Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία", "Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη", "Οικονομικο-φιλοσοφικά (γνωστά και ως Παρισινά) χειρόγραφα",  "Η Αθλιότητα της φιλοσοφίας",  "Grundrisse - Βασικές γραμμές της Κριτικής της Πολιτικής Οικονομίας",  "Για την κριτική της πολιτικής οικονομίας", "Αξία, τιμή και κέρδος", κ.α.

Δεκάδες είναι οι επιστολές και εκατοντάδες τα χειρόγραφα και οι σημειώσεις του πάνω σε οικονομικά, φιλοσοφικά και πολιτικά ζητήματα, έργα και κείμενα κριτικής διαφώτισης και ανάλυσης μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής.

Ο Κ. Μαρξ συνεργάστηκε με πολλά έντυπα και εφημερίδες της εποχής του. Συμμετείχε στη σύνταξη της Νέας Εφημερίδας του Ρήνου, στην οποία συνέγραψε πολλά και σημαντικά άρθρα. Συνεργάστηκε επίσης με τις εφημερίδες Γερμανο-Γαλλική Επετηρίδα και Εμπρός!, και ήταν ανταποκριτής της αμερικάνικης εφημερίδας New York Daily Tribune και της Βρετανικής The people's Paper.

Ήταν από τους ιδρυτές της Α΄ Διεθνούς Ένωσης Εργατών και του κομμουνιστικού κόμματος στη Γερμανία. Το έργο του είναι το θεμέλιο για την κατανόηση και τη σύγχρονη κριτική του «ειδικά κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής». Η ενότητα των απόψεων και επεξεργασιών του, στο σύνολο τους μας δίνουν το σύγχρονο υλισμό, το σύγχρονο επιστημονικό σοσιαλισμό, τη θεμελίωση της πάλης των τάξεων ως κινητήρια δύναμη της εξέλιξης των κοινωνιών.

Ο Καρλ Μαρξ πέθανε στο Λονδίνο (εξόριστος) το 1883.