Δείτε μέσα
Φυσάει Κόντρα
 • Υπότιτλος
  Μουσική Αντίσταση στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου
 • ISBN
  960-88906-7-5
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 16,5x22 cm, ασπρόμαυρο, έγχρωμες φωτογραφίες
 • Σελίδες
  288
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€8.36
€16.72
Σύντομη περιγραφή

Ένα βιβλίο για τη μουσική και το κίνημα!Ένας τόμος με στοιχεία, άποψη, πολλές φωτογραφίες και υλικό από την παγκόσμια μουσική σκηνή.
Το rock της αντίστασης, η electronica της αμφισβήτησης, το hip-hop της ανατροπής. Το πολιτικό τραγούδι επιστρέφει, είναι εδώ, ζωντανό και επικίνδυνο. Οι συναυλίες κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης.

Ο Marcos και η Ιντιφάντα γίνονται τραγούδια. Τα μουσικά μανιφέστα της εποχής μας και οι σύγχρονοι επαναστάτες της μουσικής σκηνής.

Ένα χρονικό της μουσικής αντίστασης στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου. Στους καιρούς που παρά τις αγωνιώδεις  προσπάθειες των κυριάρχων φυσάει κόντρα…..

 • 87 δίσκοι – μανιφέστα του κοινωνικού και πολιτικού τραγουδιού της εποχής μας.
 • 23 βιογραφίες των σύγχρονων επαναστατών της μουσικής σκηνής. Μια ιστορία γραμμένη με ρυθμούς, νότες και συνθήματα.  
  Με πολλά στοιχεία, βιβλιογραφία, δισκογραφία και βιογραφικά όλων των πρωταγωνιστών της μουσικής αντίστασης!

Περιεχόμενα: Μέρος Πρώτο: μια ιστορία γραμμένη με ρυθμούς, νότες και συνθήματα, 1. στους ρυθμούς του Σιάτλ και της Γένοβας, 2. Επόμενη στάση η ελπίδα. Οι περιπέτειες ενός διεθνιστή τροβαδούρου, 3. όχι στο όνομά μας. Το αντιπολεμικό τραγούδι σήμερα, 4. Ο ηλίθιος Αμερικανός. Μουσική ενάντια στον Μπούς, 5. Μέρες αδέσποτες. Η ελληνική πραγματικότητα, Μέρος Δεύτερο: οι άνθρωποι και τα έργα, εισαγωγή, 6. Οι φωνές της αντίστασης. Οι δημιουργοί στο προσκήνιο, 7. Τα μουσικά μανιφέστα του καιρού μας, Μέρος Τρίτο: για να ενωθούν όλα τα τραγούδια του κόσμου σε ένα τραγούδι ελευθερίας, 8. Από τους ποιητές των κινημάτων στο κίνημα των ποιητών, Συνδεθείτε (links).

 • Ένα χρονικό της μουσικής αντίστασης στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου. Στους καιρούς που παρά τις αγωνιώδεις  προσπάθειες των κυριάρχων φυσάει κόντρα…
Ο Μιχάλης Παπαμακάριος γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Ασχολείται με την μουσική από μικρή ηλικία, όχι από επάγγελμα, αλλά από πάθος για αυτήν. Ενεργό μέλος του μαζικού κινήματος, έχει συμβάλει στη διοργάνωση αρκετών συναυλιών στα πλαίσιά του.
 
Είναι από το 2002 μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Δίφωνο, ενώ αρθρογραφεί και στην κυριακάτικη εφημερίδα ΠΡΙΝ τόσο για πολιτιστικά όσο και για πολιτικά και κινηματικά θέματα. Ήταν συγγραφέας των λημμάτων για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι στην τελευταία έκδοση της εγκυκλοπαίδειας «Η Δομή».

.