Δείτε μέσα
Είμαι Χάλια
 • Υπότιτλος
  δραματική κωμωδία
 • ISBN
  978-960-6750-22-9
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 14 x 20,5 cm
 • Σελίδες
  44
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€3.00
€6.00
Σύντομη περιγραφή

Το σενάριο μιας θεατρικής παράστασης στα όρια κωμωδίας και τραγωδίας

Ο Γάμος είναι ένα μυστήριο.

Δεν είναι τυχαίο που το ονόμασαν έτσι. Μυστήριο για την εκκλησία αλλά και μυστήριο με την αστυνομική έννοια. Πολλοί κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει να λύσουν αυτό τον γόρδιο δεσμό.

Τι είναι ο γάμος;

Μια γυναίκα μόνη σε ένα καινούριο σπίτι αναπολεί τα είκοσι χρόνια γάμου της. Ψάχνει να βρει τι έφταιξε.

Αν ο γάμος είναι ένα ταξίδι με μια βαρκούλα, η Ελένη νοιώθει σαν να έπεσε μόλις στην θάλασσα. Οι αναμνήσεις τις είναι τα μόνα πράγματα από όπου μπορεί να πιαστεί. Άλλες φορές όμως είναι βάρη που την τραβάνε στον βυθό και ορισμένες αναμνήσεις μοιάζουν με σανίδες σωτηρίας.

Η αλήθεια ποτέ δεν είναι μία. Ο καθένας κουβαλάει την δικιά του και η Ηρωίδα μου ψάχνει να βρει τη δική της. Τι έφταιξε και αυτά τα είκοσι χρόνια μοιάζουν χαμένα.

Οι απαντήσεις είναι πολλές και καμία.

Ακροβατώντας μεταξύ κωμωδίας και δράματος προσπάθησα να διαβάσω την ψυχολογία μιας γυναίκας που βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ηλικιακό και συναισθηματικό.

Είναι χάλια. Όμως ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;

Άραγε υπάρχει απάντηση;

Ο Ντίνος Σπυρόπουλος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Καγκάδι Αχαΐας το 1960. Τελείωσε τη δραματική σχολή Βασίλη Ρίτσου.

Ήταν συγγραφικό ντουέτο με το Χάρρυ Κλυνν από το 1999 μέχρι το 2008. Έπαιξε σε πολλά ΔΗΠΕΘΕ ανά την Ελλάδα και σε μια σειρά έργα. Έχει γράψει πάνω από 50 επιθεωρήσεις σε όλα τα μεγάλα θέατρα της Αθήνας και έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός και συγγραφέας με όλους τους μεγάλους κωμικούς της χώρας.