• Υπότιτλος
    Μια γενεαλογία του Ευρωπαϊκού Φασισμού
  • Πρόλογος: Διονύσης Ελευθεράτος
    Επίλογος: Δημήτρης Κούλαλης
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€0.00
Σύντομη περιγραφή

Μια ακόμα μελέτη του Κώστα Λουλουδάκη στα μονοπάτια της ιστορίας

Η ιστορία είναι ένα τεμαχισμένο -σε χιλιάδες κομμάτια- παιχνίδι παζλ που περιμένουν να τα ανασυνθέσεις και να τα αντιπαραβάλεις με την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, η «αλήθεια» της ιστορίας είναι σαν ένα ακονισμένο δαμασκηνό σπαθί, που ενώ σε υπηρετεί πιστά, ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε προδώσει.

Την ιστορία, όταν την μελετάς και όταν την αφηγήσε, κανείς δεν θα σε βοηθήσει να διαβείς τα αινίγματα της.

Ο αυτουργός του βιβλίου οδηγεί τα βήματα της ανάγνωσης και εξιστορεί την γέννηση του Ευρωπαϊκού φασισμού-ναζισμού, προσεγγίζοντας πρώτα–πρώτα  τον ευρωπαϊκό ρατσισμό και την βιολογική προοπτική του, που επέτρεψε, στο όνομα του θεού και του εκπολιτισμού, την δημιουργία του πρώτου εργαστηρίου σχεδιασμένων σφαγών των «κατώτερων φυλών» στις αποικίες, για να καταλήξει στους χιτλερικούς θαλάμους αερίων και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τα οποία δεν βρίσκονταν έξω από την ευρωπαϊκή  ολοκληρωτική κουλτούρα των εκτεταμένων δικτύων των wogkhouses στα οποία εγκλείονται εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί και άποροι: άνδρες, γυναίκες, παιδιά που με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαί δούλευαν σε καταναγκαστική εργασία στα εργοστάσια των βιομηχάνων: 7 ημέρες την εβδομάδα, ήλιο με ήλιο…

Ωστόσο, το βιβλίο «Τα Ζάρια του Δαρβίνου» δεν συγκαλύπτεται, μικρόνοια και υποκριτικά, πίσω από «αλήθειες» αποκοιμίζοντας και εξαπατώντας τον αναγνώστη με υψηλές δώσεις αυθεντίας και αντικειμενικότητας.

Εντούτοις, δεχτείτε την πρόσκληση-πρόκληση του συγγραφέα να συμμετέχετε στο παιχνίδι ανασύνθεσης της τεμαχισμένης σε χιλιάδες κομματάκια χαμένης εικόνας αναλαμβάνοντας το ρίσκο, μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, να μην συνεχίσουν οι πεποιθήσεις σας να παραμείνουν ίδιες.

        

 

Κώστας Λουλουδάκης

Ο Κώστας Λουλουδάκης / Ιουλιανός γεννήθηκε μια καλοκαιρινή ημέρα του Ιουλίου το 1970. Ήθελε να γίνει οδηγός τρακτέρ και πρωτοπόρος σοσιαλιστής απαλλαγμένος από κόμπλεξ. 

Δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευθεί με το ψευδώνυμο «Ιουλιανός» στην μερμηγκιά των «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΩΝ». Αργότερα πρόκοψε και άρχισε να δημοσιεύει άρθρα στην ιστοσελίδα «Redflecteur». Σήμερα αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα "Ημεροδρόμος".

Έχει εκδόσει τα βιβλία "Άσπρα μαντίλια στην Plaza de Mayo" και "Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση" από τις εκδόσεις ΚΨΜ