• Μετάφραση: Αλεξία Τάγκα
  • Στοιχεία έκδοσης
    Χαρτόδετο, 14x20 cm
  • Σελίδες
    192
  • Ημερομηνία έκδοσης
  • Υπό έκδοση
Tιμή
€0.00
Σύντομη περιγραφή

Γνωριμία με ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του 20ου αιώνα: Την Κουβανική Επανάσταση

Συμβολή στην ιστοριογραφία της Επανάστασης, ανάλυση και αξιολόγηση των επιτευγμάτων της

Η Σύντομη Ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης (1959-2000) αποτελείται κυρίως από τα μαθήματα πάνω στην Ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης που παραδίδει στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας ο συγγραφέας. Είναι μια ταπεινή συμβολή στην ιστοριογραφία για ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

Η μελέτη της κουβανικής επανάστασης, της ιστορίας, της πορείας της, των επιτευγμάτων και των αστοχιών της προσφέρει άφθονο υλικό για τις σημερινές εναγώνιες αναζητήσεις της ανθρωπότητας. Τα στοιχεία της εμπειρίας της κουβανικής επανάστασης αποτελούν, έστω και σε ατελή, εμβρυακή μορφή πρόπλασμα των επαναστάσεων του μέλλοντος. Δείχνουν πώς οι λαοί συσσωρεύουν πολύτιμη εμπειρία από τις επαναστάσεις του 20ού αιώνα, από τις επιτυχίες και τα λάθη τους.

Το βιβλίο περιέχει πολλές αξιολογήσεις, αναλύσεις και εκτιμήσεις που επιτρέπουν στους αναγνώστες του να εξοικειωθούν όχι μόνο με τα γεγονότα που συνέβησαν, αλλά και με τις αιτίες και συνέπειες τους.

Στο βιβλίο περιέχονται τα εξής κεφάλαια:

Ι. Κουβανική Επανάσταση: κοινωνικό σχέδιο και ιστορική υλοποίηση (1959-1960)

ΙΙ. Γένεση και εξέλιξη του σοσιαλισμού (1961-1975)

ΙΙΙ. Ανανέωση και επανόρθωση του κουβανικού σοσιαλισμού (1975 - 1990)

ΙV. Ειδική περίοδος (μετά το 1990)

 

O Αρνάλντο Σίλβα Λεόν (Arnaldo Silva Leon) γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1938 στο Cotorro της Αβάνας, Κούβα. Σήμερα είναι καθηγητής Φιλοσοφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αβάνας.

Πήρε μέρος στην εκστρατεία του αλφαβητισμού το 1961, συμμετέχοντας στις πρώτες σχολές επαναστατικής εκπαίδευσης μετά τη νίκη της επανάστασης. Είναι πάνω από σαράντα χρόνια εκπαιδευτικός και ερευνητής στους τομείς της οικονομίας, της φιλοσοφίας και της ιστορίας. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην ιστορία της κουβανικής επανάστασης, θέμα το οποίο διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ως αποτέλεσμα της έρευνάς του έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και περισσότερα από πενήντα άρθρα σε περιοδικά στην Κούβα και το εξωτερικό.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ιστορίας της Κούβας, καθώς και  μέλος της Εθνικής Ένωσης Ιστορικών Κούβας και της Ένωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας. Συνεργάζεται με πολυάριθμους ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς φορείς.