Δείτε μέσα
The Corporation
 • Υπότιτλος
  Το Παθολογικό κυνήγι των εταιρειών για κέρδος και εξουσία
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Αγγελική Βάσιλα
 • ISBN
  978-960-6750-07-6
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 15,5x24 cm
 • Σελίδες
  200
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€12.54
Σύντομη περιγραφή

Το βιβλίο-αποκάλυψη, στο οποίο βασίστηκε το σενάριο του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ The Corporation, για πρώτη φορά στα ελληνικά

Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου, αλλά και από την ελληνική τηλεόραση, προκάλεσε σάλο με τις αποκαλύψεις για το ρόλο των πολυεθνικών εταιρειών. Πρωταγωνίστησαν ο Μάικλ Μούρ, ο Νόαμ Τσόμσκι, η Ναόμι Κλάιν και πολλοί ακτιβιστές, στελέχη πολυεθνικών, πράκτορες του FBI, εργαζόμενοι.

Στο βιβλίο αποκαλύπτεται ο ρόλος των Πολυεθνικών επιχειρήσεων σήμερα. Αποτελούν πλέον ένα θεσμό που έχει μετατραπεί σε σύγχρονη δικτατορία ή είναι απλά το τίμημα της άνετης καθημερινότητας; Ποιος ευθύνεται για τα αρνητικά που συνεπάγεται η λειτουργία τους; Τα στελέχη, οι εργαζόμενοι ή μήπως οι καταναλωτές;

Ο Τζόελ Μπάκαν εξετάζει ποικίλες περιπτώσεις της λειτουργίας και δράσης  των μεγάλων εταιρειών και καταλήγει ότι αυτό το «νομικό πρόσωπο», τυπικά συμπεριφέρεται σαν ένας καταστρεπτικός ψυχοπαθής χωρίς συνείδηση. Ποιες είναι οι απειλές για τον πλανήτη και το μέλλον μας και τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να το σταματήσουν;

Περιεχόμενα: εισαγωγή, 1. Η πορεία των εταιρειών προς την κυριαρχία τους, 2. Business as Usual, 3. Η μηχανή εξωτερίκευσης του κόστους, 4. Δημοκρατία περιορισμένης ευθύνης, 5. εταιρείες χωρίς όρια, 6. αναμέτρηση, παραπομπές, επιλεγμένη βιβλιογραφία, ευχαριστίες, λίγα λόγια για το συγγραφέα.
 

 

Ο Τζόελ Μπάκαν είναι καθηγητής δικαίου στο Πανεπιστήμιο British Columbia. Πρώην υπότροφος της Ένωσης Rhodes και δικηγόρος στο γραφείο του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου του Καναδά, Μπράιαν Ντίκσον, έχει αποφοιτήσει από τα πανεπιστήμια Όξφορντ, Νταλχάουζι και Χάρβαρντ.
 
Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος νομικός με πολλά γραπτά για το δίκαιο και την κοινωνική και οικονομική του επίδραση. Συμμετείχε στη συγγραφή και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ και των ενημερωτικών εκπομπών για την τηλεόραση με τίτλο The Corporation, τα οποία βασίστηκαν στο βιβλίο.

Ο Τζόελ Μπάκαν είναι καθηγητής δικαίου στο Πανεπιστήμιο BritishColumbia. Πρώην υπότροφος της Ένωσης Rhodes και δικηγόρος στο γραφείο του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου του Καναδά, Μπράιαν Ντίκσον, έχει αποφοιτήσει από τα πανεπιστήμια Όξφορντ, Νταλχάουζι και Χάρβαρντ. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος νομικός με πολλά γραπτά για το δίκαιο και την κοινωνική και οικονομική του επίδραση. Συμμετείχε στη συγγραφή και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ και των ενημερωτικών εκπομπών για την τηλεόραση με τίτλο TheCorporation, τα οποία βασίστηκαν στο βιβλίο.