Δείτε μέσα
Παρέκκλιση Ανηλίκων
 • Υπότιτλος
  Θεωρητική, Ερευνητική προσέγγιση & Πολιτικές
 • ISBN
  978-960-6750-23-6
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 15,5x24 cm
 • Σελίδες
  224
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€12.50
€25.00
Σύντομη περιγραφή

Θεωρητική, Ερευνητική προσέγγιση & ΠολιτικέςΗ εγκληματικότητα των ανηλίκων αποτελεί σήμερα ένα αγωνιώδες και τραυματικό φαινόμενο που απασχολεί τη σύγχρονη κοινωνία μας και επιβάλλει την αναζήτηση – κατανόηση των αιτιών που οδήγησαν σ’ αυτήν τη συμπεριφορά.

Η επιλογή και η διαχείριση ενός τέτοιου θέματος, που αγγίζει πολλούς και δύσκολους τομείς εγκληματολογικού προβληματισμού, χρειάζεται γνώση και μέθοδο.

Θίγοντας θεωρητικά ζητήματα (προεγκληματική επικινδυνότητα, δικαιώματα του ανθρώπου) και εμβαθύνοντας ακόμα και σε επικοινωνιακές πτυχές (αναπαράσταση, εικόνα), ο συγγραφέας, κρατώντας χέρι-χέρι τον παρεκκλίνοντα ανήλικο, διατρέχει όλη την ιστορία και θεωρία της Εγκληματολογίας.

Ταυτόχρονα το ερευνητικό μέρος και οι αντεγκληματικές πολιτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσφέρουν στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη θέαση του προβλήματος και των τρόπων επίλυσής του.

Γεωργούλας Στράτος

Ο Στράτος Γεωργούλας είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών  «Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή»,  Διευθυντής του Εργαστηρίου ΕΚΝΕΧΑ και Συντονιστής της ΑΣΠΑΙΤΕ Βορείου Αιγαίου.