Δείτε μέσα
Οργώνοντας το χρόνο
 • Υπότιτλος
  Κίνημα και αντιστάσεις από τον Δεκέμβρη 2008 στις απεργίες 2010
Συγγραφέας
 • ISBN
  978-960-6750-57-1
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 14 x 20,5 cm
 • Σελίδες
  80
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€4.80
€12.00
Σύντομη περιγραφή

Η δική μας ιστορία, οι μικρές και οι μεγάλες μάχες, πρέπει να αποκτούν συλλογική εικόνα και λόγο. Η ιστορία που γράφουν –άθελά τους τις περισσότερες φορές– οι άνθρωποι του δρόμου, του αγώνα, της αντίστασης πρέπει να εμφανίζεται γυμνή, ωμή και αφτιασίδωτη μπροστά στα ίδια τα δρώντα υποκείμενα και στην κοινωνία.

Μια μικρή συμβολή και μια τέτοια προσπάθεια είναι και αυτή η έκδοση, με λίγα γραπτά και πολλές εικόνες. Εικόνες από μια κάμερα που ήταν μέσα στη διαδήλωση, συμμετείχε στην κατάληψη, αναζήτησε εκείνους που βίωσαν και πρωταγωνίστησαν στις αντιστάσεις. Η κάμερα και η σκηνοθεσία του Κώστα Κολημένου.
Η κάμερα αυτή κατέγραψε τις «κρυφές μικρές πόρτες» και τον «ραγισμένο τοίχο» που δημιουργήσαμε στο δρόμο...

Περιέχει DVD με την ταινία Οργώνοντας το χρόνο
Ντοκιμαντέρ, διάρκεια 60΄,
 τιμητική διάκριση στο φεστιβάλ Χαλκίδας
Ο Κώστας Κολημένος γεννήθηκε το 1960 στο Καρπενήσι και ζει στην Αθήνα.
Είναι εικονολήπτης και φωτογράφος. Έχει δημιουργήσει 4 ταινίες και ντοκιμαντέρ και έχει οργανώσει αρκετές ατομικές εκθέσεις. Στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια προβλήθηκαν οι ταινίες του «Μια κραυγή το Δεκέμβρη» και «Οργώνοντας το χρόνο» που περιέχεται και στο βιβλίο.

Ο Κώστας Κολημένος γεννήθηκε το 1960 στο Καρπενήσι και ζει στην Αθήνα. Είναι εικονολήπτης και φωτογράφος. Έχει δημιουργήσει 4 ταινίες και ντοκιμαντέρ και έχει οργανώσει αρκετές ατομικές εκθέσεις. Στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια προβλήθηκαν οι ταινίες του «Μια κραυγή το Δεκέμβρη» και «Οργώνοντας το χρόνο» που περιέχεται και στο βιβλίο.