• Υπότιτλος
    «Μα γιατί σας αρέσει αυτός ο απατεώνας;»
  • Συντελεστές
    Επιμέλεια: Maρία Ζιώγου
    Φωτογραφία εξωφύλλου: Δημήτρης Μουγγός
  • ISBN
    ISBN: 978-618-5691-56-1
  • Σελίδες
    168
  • Ημερομηνία έκδοσης
  • 10%
    Τιμή : 13,78 € 13,78 € 12,40 €
EUR
Format: 9,99
Σύντομη περιγραφή

Μικρούς όλους μας τάισαν τα φρούτα του διαβόλου
μετά μας άφησαν να πνιγούμε στα βαθιά
και φυσικά γίναμε η χειρότερη γενιά

Χειρότερη Γενιά, Λεξ

Μουσική που συζητήθηκε από μικρούς και μεγάλους, στίχοι που έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και ανάλυσης, Ο Λεξ παραμένει σταθερά στο προσκήνιο της μουσικής και όχι μόνο βιομηχανίας.
Ο Κωνσταντίνος Πατσίκας, αποπειράται να εξετάσει τα κυρίαρχα μοτίβα που συναντάμε στους στίχους του Λεξ, να μιλήσει για τα θέματα που θίγονται χρησιμοποιώντας ως αναλυτικά εργαλεία αγαπημένα του βιβλία και ταινίες.
Η ίδια η πόλη, η δουλειά, τα ναρκωτικά, η οικογένεια, ο έρωτας και πολλά ακόμη, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του συγγραφέα και αναλύονται διεξοδικά μέσα από το πρίσμα της μουσικής του Λεξ, με τρόπο διεισδητικό και εμβριθή, νοηματοδοτώντας μια ολόκληρη γενιά που ακούει φανατικά την μουσική του γνωστότερου καλλιτέχνη των τελευταίων ετών.

Πώς η επιτυχία και η αναγνώριση των κομματιών του Λεξ από ένα τόσο μεγάλο κοινό αποτελούν αίτημα αλλαγής προς κάτι καλύτερο; O τρόπος με τον οποίο τόσοι άνθρωποι βρίσκουν φωνή μέσω των στίχων του εκφράζει μόνο τις προσωπικές αντιλήψεις των ακροατών ή και τους κοινωνικούς προβληματισμούς τους; 

Σε αυτό το κείμενο εξετάζονται τα κεντρικά θέματα των κομματιών του Λεξ με αναφορές στους στίχους και παραπομπές σε άλλες μορφές τέχνης που καταπιάνονται με αντίστοιχα θέματα. 

Στόχος του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να υπάρξει μία οργανωμένη στιχουργική ανάλυση που θα ασκήσει νηφάλια κριτική στην υπάρχουσα δισκογραφία του Λεξ και θα απαντήσει στο ερώτημα που συνοψίζει τις επικριτικές προς το έργο του καλλιτέχνη απόψεις: «Μα γιατί σας αρέσει αυτός ο απατεώνας;».

Κωνσταντίνος Πατσίκας

Ο Κωνσταντίνος Πατσίκας είναι φιλόλογος, απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας (Τομέας Νεοελληνικών και Μεσαιωνικών Σπουδών) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

φωτογραφία: Πατσικας