Δείτε μέσα
Η "φτώχεια" της Δικαιοσύνης
  • ISBN
    978-960-6750-61-8
  • Στοιχεία έκδοσης
    Χαρτόδετο, σχήμα 15,5x24 cm
  • Σελίδες
    320
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€7.50
€25.00
Σύντομη περιγραφή

Μια έρευνα που καταδεικνύει ότι η ποινική δικαιοσύνη και το σύστημά της δεν είναι ακριβοδίκαια σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

To ερώτημα εάν η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει με διάκριση τους φτωχούς, το απάντησαν όλοι λέγοντας μου: «Και το ρωτάς;». Όταν ζήτησα να μου πουν στοιχεία να τα γράψω για την έρευνα αυτή, κάποιοι έως πολλοί, αρνήθηκαν. 43 δέχτηκαν. Κάποιοι μάλιστα είπαν, γράψε και το όνομά μου, καλύτερα να ξέρουν ποιος μιλά.

Η αλήθεια είναι πως ό,τι έχει γραφτεί εδώ σ’ αυτό το κείμενο είναι η πραγματικότητα από την πείρα, τις εμπειρίες και τις δικαστικές υποθέσεις συγκεκριμένων ανθρώπων. Από την στιγμή που η θεωρία και η δικαστική πραγματικότητα επιβεβαιώνει τα λεγόμενα τους, η αλήθεια αυτή δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Η Δήμητρα Σορβατζιώτη είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία.

Είναι λέκτορας στο Τμήμα Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Δικηγόρος από το 1990 στην Πάτρα και από το 2005 και στην Κύπρο. Έχει ασχοληθεί ειδικά με την ποινική δικηγορία και έχει μελετήσει συγκριτικά τα συστήματα Ποινικής Δικαιοσύνης τόσο στο Ηπειρωτικό όσο και στο Αγγλοσαξωνικό Δίκαιο. Εκτός από την έρευνά της για τη Φτώχεια και την Ποινική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα έχει διεξαγάγει επιστημονικές ποιοτικές έρευνες με τη συνεργασία των φοιτητών της σε θέματα όπως η ευθανασία, η ομοφυλοφιλία, η πορνεία, τα ναρκωτικά κ.ά.

Στις έρευνές της, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων που παραβλέπονται ή αποσιωπούνται.