Η άλλη όψη της Ολυμπιάδας 2004
 • Υπότιτλος
  Α-δέσποτες απόψεις για την Αθήνα και την Ολυμπιάδα 2004
Συγγραφέας
 • ISBN
  960-88484-1-5
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο Λεύκωμα, σχήμα 22.5x24.1 cm, έγχρωμο
 • Σελίδες
  120
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€3.00
€15.00
Σύντομη περιγραφή

Ο συγγραφέας είναι αρχιτέκτονας και ενεργός πολίτης. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται φωτογραφίες
της Αθήνας, το καλοκαίρι του 2004, κείμενα
του συγγραφέα που έχουν κατατεθεί σε διεθνή συνέδρια ή έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο τύπο, καθώς και κείμενα, αφίσες και έντυπο υλικό της «Καμπάνιας Αντι-2004» και πολλών άλλων συλλογικοτήτων.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στην εισαγωγή του, «... στις σελίδες αυτού του βιβλίου υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να διαμορφώσει κανείς μια πληρέστερη εικόνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας απ’ αυτήν που παρουσιάζουν όλα αυτά τα χρόνια οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τα ελεγχόμενα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ.»

Πρόκειται για ένα βιβλίο-ντοκουμέντο το οποίο καταγράφει κάποια «ίχνη» διαφορετικών στάσεων αλλά και αντιστάσεων που εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Περιεχόμενα: 1. Η Αθήνα το καλοκαίρι του 2004 (φωτογραφικό άλμπουμ), 2. Κείμενα αντιπαράθεσης σε πλευρές των Ολυμπιακών αγώνων και των έργων, 3. Κείμενα της "καμπάνιας ΑΝΤΙ-2004" 4. Άλλα κείμενα και έντυπο υλικό, αφίσες και έντυπα.

Ο Πάνος Τότσικας γεννήθηκε στη Λειβαδιά. Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Αθήνα και Αρχιτεκτονική στο Παρίσι.

Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εκπόνησης πολεοδομικών μελετών, τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και έχει κερδίσει βραβεία σε αρχιτεκτονικούς και πολεοδομικούς διαγωνισμούς.

Συμμετέχει σε κινήσεις πολιτών που ασχολούνται με την πόλη και το περιβάλλον και συνεργάζεται με διάφορα έντυπα και εφημερίδες.