Χτίζω Ανέμους
  • Στοιχεία έκδοσης
    μουσικό CD
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€11.16
€12.40
Σύντομη περιγραφή

Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη με 10 τραγούδια

Σχεδόν 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Μωσαϊκού» κι αφού μεσολάβησαν αρκετές συμμετοχές (ο δίσκος με τον Γιάννη Μαρκόπουλο «Κρητικός Ορίζοντας» ως ερμηνευτής και η δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Σκουλά «Κεχριμπάρι & Ζαφείρι» ως δημιουργός), ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη με τίτλο «Χτίζω Ανέμους».
Στη νέα δισκογραφική δουλειά του «Χτίζω Ανέμους» ο ανήσυχος δημιουργός της νέας γενιάς συγκεντρώνει τραγούδια του φτιαγμένα στη διάρκεια μιας δεκαετίας που οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων δοκιμάστηκαν έντονα, μέσα σε μια όλο και πιο απρόσωπη κοινωνία, που για μια ακόμα φορά αναζητά βηματισμό.
Δέκα νέα τραγούδια του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη, σε σύμπραξη με αγαπημένα του πρόσωπα όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Αργύρης Λούλατζης, ο Παντελής Κυραμαργιός, ο Χρήστος Νινιός και η Έλενα Αναγιώτου.

«Λόγια που δεν ειπώθηκαν,
ευκαιρίες που δεν δόθηκαν,
όνειρα που βουλιάξανε,
τραγούδια που δεν φτιάξαμε,
άνθρωποι τρομαγμένοι,
ζωή που περιμένει».

Δέκα νέες ιστορίες που κλείνουν σκέψεις και παρατηρήσεις μιας καθημερινότητας αβέβαιης, σε έναν κόσμο που αλλάζει με τρόπο βίαιο, απομακρύνοντας τον άνθρωπο από τον συνάνθρωπο, με τη μοναδική ματιά και διήγηση του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη.

Καλή σας ακρόαση!

 

Συντελεστές

Produced & arranged by Soumka
Στίχοι-Μουσική-Κρητκή Λύρα: Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
Κιθάρα ακουστική και Ηλεκτρική: Δημήτρης Νεονάκης
Λαούτο-Τζουρά: Παχάκης Μιχάλης
Mουσική στο τραγούδι «Χτίζω Ανέμους»: Αργύρης Λούλατζης
Εικαστική επιμέλεια - έργα: Kατερίνα Ανδρουλάκη
Γραφιστική επιμέλεια: Αράπογλου Εριφύλη 

Παραγωγή και κεντρική διάθεση: Εκδόσεις ΚΨΜ
 

Επικοινωνία - Προβολή στα media:

zuma communications
zumacom.gr

 

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεσσαρά Κρήτης.

Σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Ηρακλείου, ενώ σε μικρή ηλικία διδάχτηκε Κρητική μουσική.

Γράφει στίχους, συνθέτει τραγούδια και παίζει Κρητική λύρα, κιθάρα, μαντολίνο και λαγούτο.

Με δύναμη από την παράδοση καταθέτει την δική του μουσική πρόταση τολμώντας να διακλαδωθεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες, δοσμένες εξαίσια από το προσωπικό του ύφος που δεν παύει ωστόσο να είναι καθαρά παραδοσιακό.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ σε Γερμανία, Βέλγιο, Κύπρο και Ελλάδα.

Έχουν κυκλοφορήσει 4 προσωπικοί του δίσκοι:
- Χειμώνα φέρνεις (Φαιστός 2005)
- Μωσαϊκό (Εν 'ήχο 2014)
- Κρητικός Ορίζοντας (Feelgood Records 2016)

- Χτίζω Ανέμους (εκδόσεις ΚΨΜ 2022)

Έχει ήδη στο ενεργητικό του ηχηρές συνεργασίες όπως Βασίλης Σκουλάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ψαραντώνης, Νίκος Στρατάκης, Τζωρτζίνα Αλεξάκη, τον Gianfranco Maranco, Παντελής Κυραμαργιός & Αργύρης Λούλατζης.

Τον Αύγουστο του 2015 συνεργάζεται με τον Λεωνίδα Μπαλάφα και τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη για το τραγούδι ’’Να σταθώ στα πόδια μου’’ περιγράφοντας την πολιτική σκηνή της χώρας μας, τραγούδι που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην κοινή γνώμη και χαρακτήρισε τους αγώνες των Ελλήνων στην περίοδο των μνημονιακών χρόνων.

Τον Μάρτιο του 2016 τον καλεί ο Συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος για να ερμηνεύσει το έργο ‘’Κρητικός Ορίζοντας’’, ένα έργο με 9 νέα τραγούδια του συνθέτη, ενώ συμμετέχει και στην περιοδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου ανά την Ελλάδα με το 26-μελές φωνητικό σύνολο Libro Coro, και τη 16-μελης Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.

Το Δεκέμβριο του 2017 επιμελείται την νέα προσωπική δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Σκουλά με γενικό τίτλο: "Κεχριμπάρι & Ζαφείρι" (Σείστρον 2017) γράφοντας τη μουσική όλου του έργου ενώ είχε και το μεγαλύτερο μέρος των στίχων.

Μια από τις σπουδαιότερες στιγμές ήταν η μεγαλειώδεις συναυλία στο άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δισκογραφικές δουλειές, είτε γράφοντας στίχους και μουσική, είτε ως τραγουδιστής, είτε παίζοντας Κρητική λύρα.

Τα μέλη της μπάντας του είναι οι:

Λαούτο: Μιχάλης Παχάκης
Κιθάρα: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Νεονάκης
Κόντρα μπάσο: Μιχάλης Μπουτσάκης
Κρουστά: Νίκος Παγωμένος
Πνευστά: Αντώνης Γεωργιλαδάκης
Κιθάρα ακουστική: Μιχάλης Δασκαλάκης
Τύμπανα: Nικόλας Χριστόπουλος