Δείτε μέσα
Στους δρόμους του Μπακαρό
 • Υπότιτλος
  H Αμίνα στη δίνη της ιστορίας
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Αγγελική Βάσιλα
 • ISBN
  960-88484-5-8
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 14x20.5 cm
 • Σελίδες
  288
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€2.40
€12.00
Σύντομη περιγραφή

Ένα επίκαιρο και καυστικό αφρικανικό μυθιστόρημα το οποίο αναφέρεται στις συνθήκες που βιώνουν οι γυναίκες στις φτωχογειτονιές της Νιγηρίας.

Η Αμίνα, μια νέα και μορφωμένη γυναίκα της σύγχρονης Νιγηρίας, εγκλωβίζεται στην ανία και τη βία της οικογενειακής ζωής. Σύντομα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη δυστυχία,
την κακοποίηση των γυναικών, την εκμετάλλευση των φτωχών,
την αναλγησία των πολιτικών και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Αποφασίζει να αναλάβει δράση και να οργανώσει τις γυναίκες του Μπακαρό.

Θα καταφέρει η Αμίνα και οι υπόλοιπες γυναίκες να αλλάξουν τη ζωή τους; Θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που υψώνουν ο συντηρητισμός, ο φονταμενταλισμός και ο σκοταδισμός μιας αφρικανικής κοινωνίας που λιθοβολεί ακόμα γυναίκες;  

Ο Μοχάμεντ Ουμάρ γεννήθηκε το 1958 στην Αζάρε της Νιγηρίας. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο «Αμάντου Μπέλο» της Νιγηρίας από το οποίο αποβλήθηκε το 1981 για την πολιτική του δράση. Αφού εξορίστηκε από τη Νιγηρία σπούδασε σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας. Δούλεψε ως δημοσιογράφος στο κρατικό ραδιόφωνο και στην εφημερίδα Triumph Newspaper της Νιγηρίας. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Ο Μοχάμεντ Ουμάρ γεννήθηκε το 1958 στην Αζάρε της Νιγηρίας. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο «Αμάντου Μπέλο» της Νιγηρίας από το οποίο αποβλήθηκε το 1981 για την πολιτική του δράση. Αφού εξορίστηκε από τη Νιγηρία σπούδασε σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας. Δούλεψε ως δημοσιογράφος στο κρατικό ραδιόφωνο και στην εφημερίδα TriumphNewspaper της Νιγηρίας. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.