Δείτε μέσα
Σκέτη Κοροϊδία
  • ISBN
    978-618-5691-11-0
  • Στοιχεία έκδοσης
    χαρτόδετο, σχήμα 14x19 cm
  • Σελίδες
    96
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€7.20
€8.00

Μία ομηρεία περίπου κατά λάθος.
Τυφλή, χωρίς αίτημα.
Ανάγκη αυτό να βρεθεί.
Ή να εφευρεθεί.

 

Οι δύο εμπλεκόμενοι, ένας αγανακτισμένος πελάτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και ο όμηρός του, ένας ταλαιπωρημένος υπάλληλος της ίδιας εταιρείας, βρίσκονται στην παράλογη θέση να πρέπει να συμφωνήσουν για το ποιο θα έπρεπε να είναι αυτό το αίτημα. Θα μπορούσε μήπως να είναι και κάποιο δικό μας, ανομολόγητο;

 

Δημητρόπουλος Μ. Νίκος

Ο Νίκος M. Δημητρόπουλος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1981 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου  Τέχνης «Κάρολος Κουν». Το θεατρικό του έργο «Οι καλοί λογαριασμοί» απέσπασε ομόφωνα το Β΄ βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στον κρατικό διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου του Υπουργείου Πολιτισμού για το έτος 2016. Το θεατρικό του έργο «Στον πάγο» ανέβηκε τη σεζόν 2018-19 στο «Ιλίσια Βολανάκης», σε παραγωγή του θεάτρου «Ιλίσια» (σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Γερογιάννη). Έγραψε το κείμενο για την παράσταση «Επταπύργιο, ένας αιώνας σε μια μέρα», που ανέβηκε το καλοκαίρι του 2019, σε παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή).

Το θεατρικό του έργο «Σκέτη κοροϊδία» πρωτοανέβηκε τη σεζόν 2019-20, σε παραγωγή του Θεάτρου Αλεξάνδρεια, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη, και τώρα (2022-23) παίζεται στο Θέατρο 104 (παραγωγή: ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ), και πάλι σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κατσικονούρη. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί και βραβευτεί, ενώ έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες και σεναριογράφους στη συγγραφή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σεναρίων. Από τις εκδόσεις ΚΨΜ κυκλοφορεί και το μυθιστόρημά του «Ο οφειλέτης».