Δείτε μέσα
Ο Σοσιαλισμός της Βενεζουέλας και το κόμμα που θα τον προωθήσει
 • Υπότιτλος
  PSUV - ιδέες για έναν δημόσιο διάλογο
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Αριάδνη Λελάκη
 • ISBN
  978-960-6750-27-4
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 14 x 20,5 cm
 • Σελίδες
  140
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€3.14
€10.45
Σύντομη περιγραφή

Ένα βιβλίο που φωτίζει την εξέλιξη και τις διεργασίες της Μπολιβαριανής Επανάστασης στη Βενεζουέλα
Στη διαδικασία της «Μπολιβαριανής Επανάστασης» στη Βενεζουέλα, ηγετική δύναμη αποτελεί το μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων με ηγέτη τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες. Το κόμμα του Ούγκο Τσάβες «Κίνημα της 5ης Δημοκρατίας» -MVP, προχώρησε από το 2007 σε μια διαδικασία ενοποίησης των δυνάμεων του μπολιβαριανού μπλοκ και μαζί με άλλα κόμματα αποφάσισαν να διαλυθούν για να σχηματίσουν το «Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας» (PSUV).

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ντοκουμέντο του νέου κόμματος PSUV, ένα κείμενο διαλόγου για το σοσιαλισμό της Βενεζουέλας, αλλά και μια συμβολή για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα στην παγκόσμια αριστερά.

Τα κείμενα έχουν συγγράψει οι Αλί Ροδρίγες Αράκε και Αλμπέρτο Μούγερ Ρόχας.

Ελάχιστα βιβλία στάθηκαν ικανά να επεξεργαστούν συγκεκριμένες πολιτικές ιδέες και να εισφέρουν στοιχεία φιλοσοφικού χαρακτήρα που να ανιχνεύουν τους πιθανούς δρόμους που πρέπει να βαδίσει ο μέχρι σήμερα αιθέριος και ασαφής Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα ως δυναμική κοινωνική διαδικασία που πυροδοτεί διεργασίες που πάνε πολύ μακρύτερα από τον βιωματικό χρόνο μιας γενιάς.