Με νέες σειρές ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας εμπλουτίζουν το εκδοτικό τους πρόγραμμα οι εκδόσεις ΚΨΜ, ύστερα από 18 χρόνια εκδοτικής παρουσίας με σειρές «υψηλού αναγνωστικού ρίσκου» (Κοινωνία & Πολιτική, Ριζοσπαστική σκέψη, Προπαγάνδα, Κόσμος, Κόμικς, Ιστορία, Ακραία πολιτιστικά φαινόμενα, Σύμμεικτα).

Οι νέες σειρές ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας θα δίνουν το λόγο σε πρωτοεμφανιζόμενους και καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς, αλλά και θα προτείνουν ξεχωριστές σύγχρονες φωνές της ξένης λογοτεχνίας (κοινωνικό-πολιτικό μυθιστόρημα, αστυνομικά, κ.ά.).

Οι εκδόσεις ΚΨΜ επιδιώκουν να συναντιούνται με τις υπαρκτές ανάγκες και τα νέα ερωτήματα, με τις προσπάθειες και τις δραστηριότητες πολλών ανθρώπων, με τα μάτια στραμμένα σε ότι πραγματικά καινούργιο, καινοτόμο και ριζοσπαστικό έχει γραφτεί και γράφεται στους ενδιαφέροντες καιρούς μας, αποτελώντας ένα κοινωνικό KΨM του πολιτισμού και της κριτικής σκέψης, ένα εργαστήρι ιδεών και διαλόγου.

* KΨM είναι τα αρχικά για το «Kέντρο Ψυχαγωγίας Mονάδος», το μόνο χώρο στα στρατόπεδα όπου δεν υπάρχει πειθαρχία, στον οποίο γίνονται οι πραγματικές συζητήσεις, εκεί όπου ψυχαγωγούνται οι στρατιώτες. Η ιδέα για το όνομα και το λογότυπο του ΚΨΜ ανήκουν στον αείμνηστο σκιτσογράφο Γιάννη Καλαϊτζή.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ  

Οι όλβιοι έρωτες και η ποινή της μοναξιάς που τους ακολουθεί αλλά και ο έρωτας στα χρόνια της κρίσης, η νεότητα που από μόνη της μοιάζει επιχείρημα, οι χαμένες πατρίδες αλλά και το κρασί με ό,τι αυτό πυροδοτεί συνθέτουν εννιά διηγήματα-τυφλοσούρτες του βίου που θα μπορούσε να έχει ζήσει ο συγγραφέας.

Η μνήμη αναπαράγει σπαράγματα ζωής και πάνω σ’ αυτά χτίζεται η χαρά της ελευθεριότητας – πού τελειώνει η αλήθεια και πού ξεκινά το παραμύθι, πίσω από ποιες εικόνες κρύβεται αυτός που γράφει, αλλά και μέσα σε ποιες γυμνώνει την αλήθεια του;

εξώφυλλο βιβλίου Ποδηλάτες

 

Ποδηλάτες

του ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΔΑ

Ένα μυθιστόρημα πολιτικό, κοινωνικού ρεαλισμού, από τον Βασίλη Λαδά, βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 2013 για το βιβλίο του «Παιχνίδια κρίκετ».

Ένα τροχαίο θανατηφόρο ατύχημα με νεκρή μία φοιτήτρια ποδηλάτισσα και υπαίτιο έναν συνομήλικό της –γόνο οικογένειας βιομηχάνων μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής επιφάνειας, που παρεμβαίνει με κάθε μέσο στη δικαστική υπόθεση του ατυχήματος– γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθούν οι συγκρούσεις δύο κόσμων που συνυπάρχουν.

εξώφυλλο βιβλίου Ο Οφειλέτης

 

Ο Οφειλέτης

του ΝΙΚΟΥ Μ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεν χωρούσαν περαιτέρω αναβολές και το ήξερε. Η πίστωση χρόνου είχε λήξει προ πολλού. Έπρεπε, λοιπόν, πάση θυσία να βρει έναν τρόπο να ξεχρεώσει, όσο κι αν αυτό φάνταζε αδύνατο. Άφησε το ακουστικό κατεβασμένο δίπλα στη συσκευή – να γλύτωνε, τουλάχιστον, για λίγο από τ’ απανωτά τηλεφωνήματα των δανειστών. Η ησυχία απλώθηκε ολόγυρά του βουερή: ένα εύθραυστο όριο ανάμεσα στον εαυτό του και τον κόσμο».

Κομμένες Γλώσσες

 

Κομμένες Γλώσσες

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΛΕΛΗ

Πρόλογος: Σεμίνα Διγενή Επίμετρο: Έρη Ρίτσου

«Από τις πρώτες κιόλας σελίδες θα νιώσετε πώς είναι να σπαρταράει ένας ολόκληρος κόσμος, ένας κόσμος που έχει πάρει φωτιά», σημειώνει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή στον Πρόλογο. «Όσο κι αν οι καταστάσεις που περιγράφονται σε αυτές τις ιστορίες μοιάζουν σουρεαλιστικές, ο σουρεαλισμός τους δεν απέχει πολύ από τη σκληρή καθημερινότητα που έχει σιγά σιγά διαμορφωθεί – και όχι μόνο στον τόπο μας», σημειώνει η Έρη Ρίτσου στο Επίμετρο.

εξώφυλλο βιβλίου Ενσυνείδητος φόνος

 

Ενσυνείδητος φόνος

Ένα επιβραδυνόμενο αστυνομικό μυθιστόρημα

 

του ΚΑΡΣΤΕΝ ΝΤΟΥΣ

  • 60+ εβδομάδες Νο1 μπεστ-σέλερ στη λίστα του περιοδικού «Der Spiegel»

  • προσεχώς σειρά στο Netflix

«Κάθε σελίδα είναι διάσπαρτη με ένταση, απρόσμενες συμβουλές και μακάβριο χιούμορ. Μόνο ένας δικηγόρος θα μπορούσε να υποστηρίξει έναν τέτοιο συνδυασμό.

Και κανένας τόσο καλά, όσο ο Κάρστεν Ντους».

ΓΙΑΝ ΜΠΕΜΕΡΜΑΝ

 

Από τη νέα σειρά ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων ΚΨΜ, κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα του Γερμανού δικηγόρου και βραβευμένου σεναριογράφου Κάρστεν Ντους – #1 μπεστ-σέλερ στη λίστα του περιοδικού "Der Spiegel" για περισσότερες από 60 εβδομάδες, με πωλήσεις στη Γερμανία που ξεπερνούν το ένα εκατομμύρια αντίτυπα:
Η κυνική και με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ, πορεία αυτοπραγμάτωσης –προσωπικής κι επαγγελματικής– ενός ποινικολόγου, ο οποίος προσπαθώντας με τη βοήθεια του θεραπευτή του να διασώσει το γάμο και την οικογένειά του, μεταμορφώνεται σε έναν «ενσυνείδητο» δολοφόνο.