Δείτε μέσα
Ποδηλάτες
Συγγραφέας
 • Επιμέλεια: Μαρία Μαυροματάκη
 • ISBN
  978-618-5156-99-2
 • Στοιχεία έκδοσης
  χαρτόδετο σχήμα 14x19 cm
 • Σελίδες
  232
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€14.79
€16.43
Σύντομη περιγραφή

Ένα μυθιστόρημα πολιτικό, κοινωνικού ρεαλισμού, από τον Βασίλη Λαδά

Ένα μυθιστόρημα πολιτικό, κοινωνικού ρεαλισμού, από τον Βασίλη Λαδά, βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 2013 για το βιβλίο του «Παιχνίδια κρίκετ».

Ένα τροχαίο θανατηφόρο ατύχημα με νεκρή μία φοιτήτρια ποδηλάτισσα και υπαίτιο έναν συνομήλικό της –γόνο οικογένειας βιομηχάνων μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής επιφάνειας, που παρεμβαίνει με κάθε μέσο στη δικαστική υπόθεση του ατυχήματος– γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθούν οι συγκρούσεις δύο κόσμων που συνυπάρχουν.

Επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί, στημένα ΜΜΕ, τραμπούκοι, ψευδομάρτυρες, αλλά και ακτιβιστές, αλληλέγγυοι, κινήματα νεολαίας, δικαιοσύνη. Και στη μέση ο πατέρας της νεκρής ποδηλάτισσας, ένας πράος βασανισμένος άνθρωπος με αδυσώπητες μνήμες. Η δικαστική υπόθεση διαρκεί από το καλοκαίρι του 2012, που συνέβη το τροχαίο, έως και τις αρχές του 2019, χρόνια κρίσης και μνημονίων, αποτέλεσμα οικονομικής και ηθικής χρεωκοπίας. 

Λαδάς Βασίλης

Ο Βασίλης Λαδάς γεννήθηκε το 1946 στην Πάτρα, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη.

Γράφει πεζά και ποίηση και δημοσιεύει άρθρα και δοκίμια σε εφημερίδες και περιοδικά για την τέχνη και την πολιτική. Το 2013, μετά την έκδοση του μυθιστορήματός του «Παιχνίδια κρίκετ», τού απονεμήθηκε το Ειδικό Κρατικό Βραβείο για βιβλίο το οποίο προάγει τον διάλογο σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

Το 2005 το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου παρουσίασε μία θεατρική διασκευή του διηγήματός του «ΡίονΑντίρριον», ενώ το 2006 ανέβηκε από το Ιόνιο Θέατρο το έργο του «Ανήθικη ποίηση», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».