ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/ΝΕΑ

Νοέμβριος 2018

Δευ, 26
Κυκλοφόρησε το σημαντικό έργο "K. Marx-Κείμενα από τη δεκαετία 1850 - μια ανθολογία"

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ το σημαντικό έργο:
Οκτώβριος 2018

Τετ, 31
Κυκλοφόρησε: Ζητήματα μαρξιστικής θεωρίας

Ένα βιβλίο, ενταγμένο στη σειρά για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Μαρξ, που συμπληρώνονται το 2018

 

Το βιβλίο αυτό, με τα κείμενα που περιέχει, επιχειρεί να επαναφέρει στην επικαιρότητα και τη συζήτηση ορισμένα σημαντικά θέματα της μαρξικής θεωρίας, τα οποία ανέκυψαν από τη δεκαετία του 1980 και εξής. Να επαναφέρει μαρξιστικά κριτήρια και προσεγγίσεις, να απαντήσει θεωρητικά και ουσιαστικά σε μια σειρά θέματα της σύγχρονης προβληματικής που συχνά ενέχουν μια σειρά αστικά ιδεολογήματα με «μαρξιστική» χροιά και φιλολογία.Παρ, 05
Κυκλοφόρησε: Οι συνταγές της... πείνας, της Ελένης Νικολαίδου

Μια ιστορική αποτύπωση της καθημερινότητας στην Αθήνα της κατοχής από την Ελένη Νικολαίδου
Αθήνα, 1941.
Οι πρώτες μέρες της Κατοχής ξεκινούν! Πρωτόγνωρες εικόνες και στιγμιότυπα κάνουν την εμφάνισή τους για τους Αθηναίους. Ο μεγάλος λιμός, η απόλυτη εξαθλίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τις κατοχικές δυνάμεις, η τρομοκρατία και η στέρηση της ελευθερίας οδήγησαν τους Αθηναίους σε ευρηματικές μεθόδους επιβίωσης.
Τι έτρωγαν οι Έλληνες την περίοδο της Κατοχής;
Ιούνιος 2018

Τετ, 20
Καλοκαιρινή προσφορά 1+1 βιβλίο δώρο!

Από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 28 Ιουλίου Καλοκαιρινή προσφορά

Αποκτήστε περισσότερα βιβλία για τις διακοπές σας και τις στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης με την προσφορά 1+1 βιβλίο δώρο!

Για κάθε τίτλο των εκδόσεων ΚΨΜ σας προσφέρουμε δώρο άλλο ένα βιβλίο που μπορείτε να επιλέξετε από συγκεκριμένους τίτλους προσφοράς στο βιβλιοπωλείο μας.

Ισχύει για αγορές άνω των 10,00 ευρώ και μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων των τίτλων προσφοράς

 
Πέμ, 07
Bazaar Comics ΚΨΜ 8-9 Ιουνίου

Όλοι οι τίτλοι comic, graphic novel, strip, γελοιογραφίας, εικονογραφημένα album των εκδόσεων ΚΨΜ με εκπτώσεις από 50% έως 70%. Πάρτε την παρέα σας και ελάτε στον πεζόδρομο της Κιάφας & Ακαδημίας και πάρτε τα comic για το καλοκαίρι σας! Παρασκευή 8 Ιουνίου 9.00 πρωί με 8.00 βράδυ και Σάββατο 9 Ιουνίου 9.00 το πρωί με 4.00 το απόγευμα. Σας περιμένουμε!
Απρίλιος 2018

Συνέχεια στην έκδοση έργων του Μαρξ με ανθολογία της δεκαετίας του 1850

Παρ, 20
Συνέχεια στην έκδοση έργων του Μαρξ με ανθολογία της δεκαετίας του 1850

Η κριτική-ιστορική έκδοση των έργων του Karl Marx συνεχίζεται, με τη δημοσίευση μιας ανθολογίας για τη δεκαετία του 1850

 

Η δημοσίευση, πριν από τέσσερα χρόνια, του τόμου «Κarl Μarx. Κείμενα από τη δεκαετία 1840 − Μια ανθολογία» (μετάφραση – επιλογή – επιμέλεια: Θανάσης Γκιούρας, επιμ.: Θωμάς Νουτσόπουλος, ΚΨΜ, 2014) άνοιξε ένα πεδίο έρευνας και ανάγνωσης, το οποίο, στο επετειακό έτος 2018 για τα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Marx, πρόκειται να συμπληρωθεί με τη δημοσίευση μιας αντίστοιχης ανθολογίας για τη δεκαετία του 1850. Η ομάδα συντελεστών και οι εκδόσεις ΚΨΜ συνεχίζουν την εργασία τους στοχεύοντας στην ανάπτυξη και τη διεύρυνση της σειράς των μαρξικών έργων (συμπεριλαμβάνοντας πλέον τη νέα μετάφραση του πρώτου τόμου του Κεφαλαίου, ΚΨΜ 2017), σε συνεργασία με τα MEGA (Marx Engels Gesamtausgabe) και το Διεθνές Ίδρυμα Μαρξ-Ένγκελς.
Πέμ, 19
Κυκλοφόρησε: Μάης 1968 - Ρωγμή από το μέλλον

 

50 χρόνια από τον Μάη του 1968

Ένα βιβλίο περιήγησης στα οδοφράγματα και τις απεργίες, την πολιτική και τους αγώνες για χειραφέτηση

1968. Λίγο πριν, λίγο μετά. Στη Γαλλία του Μάη, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, στη Γερμανία και την Ιταλία, στο Μεξικό και το Βιετνάμ. Μια ριζοσπαστική ρωγμή που διακόπτει την ευφορία της «χρυσής τριακονταετίας» και ξαναφέρνει στο προσκήνιο ξεχασμένες λέξεις, ξορκισμένα φαντάσματα. Στις ίδιες τις μητροπόλεις του δυτικού κόσμου.
Ένα ορμητικό ποτάμι αμφισβήτησης αλλά και αναζήτησης πέρα από τα «ιερά και τα όσια» του υφιστάμενου συστήματος, που τροφοδοτείται από πολλούς χείμαρρους: φοιτητικούς, εργατικούς, αντιπολεμικούς, πολιτισμικούς, αξιακούς, θεωρητικούς. Ένα ποτάμι πρωτότυπο αλλά και αντιφατικό, με καινοτόμα στοιχεία αλλά και όρια.
Ένα κύμα που δοκιμάζει και τους «πάνω» και τους «κάτω». Και τους θεματοφύλακες της κρατούσας τάξης πραγμάτων και όσους τοποθετούνται απέναντί της. Που θέτει ερωτήματα, γεννά προβληματισμούς, αλλά δεν χωρά εύκολες απαντήσεις, προκατασκευασμένα συμπεράσματα.
Ιανουάριος 2018

200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ

Τετ, 10
2018: 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ

To 2018 κλείνουν 200 χρόνια από τη γέννηση του στοχαστή Καρλ Μαρξ, ο οποίος γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1818 στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας.

Αναμφισβήτητα η σκέψη και το έργο του Μαρξ επηρέασαν πολύπλευρα την ιστορία της ανθρωπότητας στον 19ο και τον 20ο αιώνα και συνεχίζουν να αποτελούν και στον 21ο αιώνα την πιο ριζοσπαστική κριτική του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, δηλαδή του σημερινού κόσμου.

Σε αυτά τα πλαίσια, το 2018 σχεδιάζονται και έχουν προγραμματιστεί σε όλο τον κόσμο πλήθος από εκδηλώσεις, εκθέσεις, εκδόσεις και συνέδρια για τη ζωή και την σκέψη του Μαρξ, αρχής γενομένης από την γενέθλια πόλη του και τη χώρα καταγωγής του, και βέβαια σε πάρα πολλές μεριές του πλανήτη.
Δεκέμβριος 2017

Τρί, 05
Διεθνές Συνέδριο: 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η εποχή της & η δική μας

Οι εκδόσεις ΚΨΜ σε συνεργασία με την θεωρητική-πολιτική επιθεώρηση "Τετράδια Μαρξισμού" διοργανώνουν για 2η χρονιά το Διεθνές Συνέδριο με γενικό τίτλο "Ο μαρξισμός στον 21ο αιώνα". 

Θέμα του 2ου Συνεδρίου με αφορμή την επέτειο είναι: 100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση. Η εποχή της & η δική μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχ. Βόδα 4-6, κέντρο Αθήνας, δίπλα στο νέο Δημαρχείο Αθήνας, στάση ΜΕΤΡΟ Σταθμός Λαρίσης).

Υπό την αιγίδα Επιστημονικής Επιτροπής: Γούσης Κώστας, Γρόλλιος Γιώργος, Μηνακάκης Βασίλης, Παυλίδης Περικλής, Ρούσης Γιώργος, Τζαρέλλας Διονύσης, Χρύσης Αλέξανδρος

Είσοδος Ελεύθερη
Νοέμβριος 2017

2ο Διεθνές Συνέδριο: 100 Χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση. Η εποχή της & η δική μας

Τετ, 29
2ο Διεθνές Συνέδριο: 100 Χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση. Η εποχή της & η δική μας

Οι εκδόσεις ΚΨΜ σε συνεργασία με την θεωρητική-πολιτική επιθεώρηση "Τετράδια Μαρξισμού" διοργανώνουν για 2η χρονιά το Διεθνές Συνέδριο με γενικό τίτλο "Ο μαρξισμός στον 21ο αιώνα". 

Θέμα του 2ου Συνεδρίου με αφορμή την επέτειο είναι: 100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση. Η εποχή της & η δική μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχ. Βόδα 4-6, κέντρο Αθήνας).

Υπό την αιγίδα Επιστημονικής Επιτροπής: Γούσης Κώστας, Γρόλλιος Γιώργος, Μηνακάκης Βασίλης, Παυλίδης Περικλής, Ρούσης Γιώργος, Τζαρέλλας Διονύσης, Χρύσης Αλέξανδρος

Είσοδος Ελέυθερη.