Δείτε μέσα
Τα χρόνια με τη Μάρθα
Συγγραφέας
 • Μετάφραση: Βασίλης Κωστόπουλος
  Επιμέλεια: Δημήτρης Λυμπερόπουλος
 • ISBN
  978-618-5691-30-1
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 14 x 19 cm
 • Σελίδες
  304
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€13.46
€14.80
Σύντομη περιγραφή

Το μυθιστόρημα Τα χρόνια με τη Μάρθα περιγράφει την ιστορία ενός καλοκαιρινού έρωτα. Από πίσω, όμως, κρύβεται ένα άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τη σημερινή Γερμανία

Ένα παράταιρο ζευγάρι σε μια παράταιρη κοινωνία. Η ιστορία διαδραματίζεται στα δυτικά της Γερμανίας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ο Ζέλικο είναι δεκαπέντε όταν ερωτεύεται τη Μάρθα. Αυτή είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, εκείνος ζει με τους γονείς του και τα δυο του αδέρφια σε ένα πνιγηρό δυάρι στο Λουντβιγκσχάφεν. Η Μάρθα έχει όλα όσα επιθυμεί ο Ζέλικο: βιβλία, μόρφωση και κύρος. Με τη Μάρθα θα πάει πρώτη φορά στην όπερα. Του μιλάει όπως δεν του έχει μιλήσει κανείς μέχρι τώρα. Με την αγάπη της Μάρθας, ο κόσμος του Ζέλικο διευρύνεται.

Ωστόσο, το ερώτημα μέσα του παραμένει: Ποιος είναι, στην πραγματικότητα, ο κόσμος που ανοίγεται μπροστά του; Και ποιος είναι ο κόσμος που αφήνει πίσω του; Πού βρίσκεται το όριο μεταξύ πόθου και για τον Άλλο και εκμετάλλευσης του Άλλου;

 

 

«Πώς τα καταφέρνει τόσο επιδέξια ο Μάρτιν Κόρντιτς; Στο πλαίσιο ενός παράδοξου έρωτα, κατορθώνει να αφηγηθεί με πλάγιο αλλά μεγαλειώδη τρόπο, με χειρουργική ακρίβεια και άφοβα, όλα όσα συνιστούν τη Γερμανία ως “χώρα υποδοχής μεταναστών”. Να εξιστορήσει όλες εκείνες τις ιεραρχήσεις της εξουσίας, τους πόνους και τα ίχνη, που καθορίζουν τη συσσωμάτωση Γερμανών και “ξένων”». 

Λένα Γκόρελικ

Μάρτιν Κόρντιτς

Ο Μάρτιν Κόρντιτς (Martin Kordic) γεννήθηκε στο Τσέλε και μεγάλωσε στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας. Σπούδασε στο Χιλντε­σχάιμ και στο Ζάγκρεμπ. Για πάνω από μια δεκαετία εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων, αρχικά στην Κολωνία και σήμερα στο Μόναχο.

Για το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Πώς φαντάζομαι την ευτυχία (2014) έλαβε το Βραβείο Άντελμπερτ φον Σαμίσο καθώς και το Μετάλλιο Άλφρεντ Ντέμπλιν. Τα Χρόνια με τη Μάρθα είναι το δεύτερο μυθιστόρημα που εκδίδει.