Πεζογραφική Τριλογία
Συγγραφέας
  • ISBN
    978-618-5156-05-3
  • Στοιχεία έκδοσης
    Κασετίνα-κουτί 14,5x20,5x7 cm
  • Σελίδες
    4
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€24.00
€40.00
Διαθεσιμότητα
Out Of Stock
Σύντομη περιγραφή

Κασετίνα-box με 4 βιβλία

Στις 16 Ιουνίου 2015 συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.

Ως σεμνή συμβολή και ελάχιστη πράξη τιμής, οι εκδόσεις ΚΨΜ επανεκδίδουν τα έργα του Μπάμπη Κλάρα, αδερφού και συντρόφου του Άρη Βελουχιώτη ή κατά κόσμο Θανάση Κλάρα.

Έργα που ζωντανεύουν τις συνθήκες, αποτυπώνουν τις σκέψεις και την εποχή του μεγάλου απελευθερωτικού πολέμου, τις μικρές ιστορίες του λαού και των ανθρώπων που τελικά γίνονται η «μεγάλη» ιστορία.

Μεγάλη είναι η προσφορά του Μπάμπη Κλάρα ώστε να μείνουν ζωντανές οι μνήμες, οι ιστορίες, οι συνθήκες, η εποχή της αντίστασης του λαού μας. Η τριλογία αυτή και όλα τα έργα του Μπάμπη Κλάρα είναι ένα κομμάτι της κληρονομιάς του Άρη και των αγώνων αυτού του τόπου. Είναι ένα πολύτιμο έργο, γραμμένο από έναν σπουδαίο άνθρωπο και αγωνιστή.

Τρία -συν ένα- βιβλία γεμάτα ιστορίες του λαού μας γραμμένες στον πολυτάραχο 20ο αιώνα.

Φιλοσοφικές ανιχνεύσεις, διηγήματα, βιογραφήματα, αναζητήσεις και στοχασμοί.

Από την Αντίσταση στη μεταπολεμική επιβίωση και δημιουργία.

Στην επετειακή συλλεκτική κασετίνα της Πεζογραφικής Τριλογίας περιέχονται τα βιβλία:

1. Το παραμύθι ενός λαού που δεν είναι παραμύθι

2. Ο αδερφός μου ο Άρης

3. Η περιπέτεια ενός ανθρώπου του 20ου αιώνα

Τα βιβλία κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία τόσο αυτόνομα το καθένα, όσο και σε συλλεκτική κασετίνα που περιέχει τα 3 βιβλία συν ένα ακόμα βιβλίο του Μπάμπη Κλάρα με τίτλο "Το πιστεύω ενός απλού ανθρώπου"

Δείτε βιβλιοκριτικές, άρθρα και παρουσιάσεις των βιβλιών και της Τριλογίας από τις εφημερίδες:

Μπάμπης Κλάρας

Ο Μπάμπης Κλάρας γεννήθηκε στις 30 Απρίλη του 1910. Ήταν το τελευταίο παιδί του Δημήτρη και της Αγλαΐας Κλάρα, μετά τον Περικλή, τη Λιλή και τον Θανάση (Άρη Βελουχιώτη).

Το 1926 μπαίνει στη Νομική Αθηνών, από την οποία αποφοιτά το 1930.

Από τα χρόνια του γυμνασίου παρακολουθεί τις νέες επαναστατικές ιδέες και στρατεύεται σ’ αυτές, ενώ προσπαθεί να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής εντασσόμενος στο ΚΚΕ. Διαγράφεται με παράλογο τρόπο το 1932. Συλλαμβάνεται και φυλακίζεται με το ιδιώνυμο.

Στην περίοδο της Κατοχής εντάσσεται στο ΕΑΜ και συμμετέχει ενεργά στην Εθνική Αντίσταση από διάφορα πόστα.

Η δημοσιογραφική του πορεία ξεκινά προπολεμικά και κορυφώνεται μεταπολεμικά, αναδεικνύοντας τη Βραδυνή, της οποίας είχε τη διεύθυνση, σε κύριο αντιδικτατορικό φύλλο την περίοδο της Χούντας, ενώ παράλληλα της προσέδωσε και λογοτεχνική διάσταση.

Παντρεύτηκε την Ευγενία Λυσάνδρου από το Ναύπλιο, πτυχιούχο πολιτικό μηχανικό του Μικρού Πολυτεχνείου, εξίσου υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Απέκτησε τρεις κόρες και έξι εγγονές.

Το έργο του είναι μεγάλο και ποικίλο: Μελέτες, φιλοσοφία, πεζογραφήματα, ποίηση, ιστοριογραφία.

Πέθανε στις 19 Δεκέμβρη του 1986.

Χαρακτηρίστηκε αγωνιστής της ζωής και του στοχασμού, ευαίσθητος, επιεικής, ο οποίος άφησε παρακαταθήκη ήθους και ιδεώδους στην οικογένειά του και στην κοινωνία.