Δείτε μέσα
Το κατά Ιούδαν Ευαγγέλιο
Συγγραφέας
 • Επιμέλεια: Δημήτρης Λυμπερόπουλος
 • ISBN
  978-618-5691-31-8
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 14 x 19 cm
 • Σελίδες
  120
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€8.68
€9.54

Το Κατά Ιούδαν Ευαγγέλιο, το κουβαλούσα πολλές δεκαετίες μέσα μου, ώσπου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, και το έγραψα, από την αγάπη μου στον Χριστό, που κήρυξε την αγάπη. Την αγάπη ως επανάσταση, που όμως δεν έγινε ποτέ, γι’ αυτό και απέτυχαν πολλές άλλες.

Το ’γραψα και από εκτίμηση προς τον «προδότη» Ιούδα, που κρεμάστηκε από τη συνείδησή του. Το έγραψα και για την «πόρνη» Μαγδαληνή, για το πλύσιμο των ποδιών του Ιησού με το πανάκριβο μύρο της και για το δόσιμο της ψυχής της σ’ αυτόν. Τώρα, πώς έγινε και οι θύτες του Χριστού, που τον βασάνισαν, τον χλεύασαν, τον σταύρωσαν, εμπορεύονται τα Πάθη του, τη Σταύρωσή του, την «Ανάστασή» του, είναι μια ιστορία ασύλληπτης υποκρισίας της πλουτοκρατίας. Για την οποία ο αληθινά χριστιανός Παπαδιαμάντης, έγραψε:

Ἡ πλουτοκρατία ἦτο, εἶναι καὶ θὰ εἶναι ὁ μόνιμος ἄρχων τοῦ κόσμου, ὁ διαρκὴς ἀντίχριστος. Αὕτη γεννᾷ τὴν ἀδικίαν, αὕτη τρέφει τὴν κακουργίαν, αὕτη φθείρει σώματα καὶ ψυχάς. Αὕτη παράγει τὴν κοινωνικὴν σηπεδόνα.

Και αυτή έχει φέρει σήμερα την ανθρωπότητα μπροστά στον γκρεμό.

Το Κατά Ιούδαν Ευαγγέλιο σίγουρα θα κατηγορηθεί ως βλάσφημο βιβλίο. Το φως του, όμως, θα καίει…

Κασόλας

Ο Mήτσος Κασόλας γεννήθηκε το 1936. Σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο. Για τρία χρόνια στη Φίνος Φιλμ ήταν βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες του Ντίνου Δημόπουλου.

Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και σεναρίων. Παράλληλα, άσκησε το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Από το 1964 μέχρι τώρα έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές, ένα χρονικό, δύο δοκίμια για τον Νίκο Καββαδία, δέκα μυθιστορήματα, και το βιβλίο Για ένα μανιφέστο πολιτισμού από τη μικρή μέγιστη Ελλάδα.

Το 1974 πήρε το Α΄ Κρατικό Βραβείο για το χρονικό του Η άλλη Αμερική και το 1982 τιμήθηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο για το μυθιστόρημά του Ο πρίγκιπας, που προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά στην ΕΤ-1, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά. Το μυθιστόρημά του Αγγελίνα μεταφέρθηκε ως σειρά στη ΝΕΤ, επίσης από τον Τάσο Ψαρρά, με τον τίτλο Ο θησαυρός της Αγγελίνας.

Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον Γιάννη Μαρκόπουλο και έχουν ενσωματωθεί στην ταινία του Ζυλ Ντασέν Δοκιμή. Αποσπάσματα του βιβλίου του Η άλλη Αμερική περιέχονται σε βιβλία της Μέσης Εκπαίδευσης. Έργα του διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Τμήμα Ξένων Γλωσσών). Επιλογή από το ποιητικό του έργο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στην Αμερική με τον τίτλο Harvest το 1971, σε μετάφραση της Αριάδνης Κασόλα.