Δείτε μέσα
Ιστορία της σύγχρονης Κινέζικης Επανάστασης
Συγγραφέας
 • Επιμέλεια 1ης έκδοσης: Χε Γκαν-Τζι
  Πρόλογος και Επιμέλεια: Μ. Φ. Γιουρίεφ
  Μετάφραση στα ελληνικά: Ισαάκ Ιορδανίδης
 • ISBN
  978-960-6750-39-7
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 16,5x24 cm
 • Σελίδες
  704
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€16.25
€32.50
Σύντομη περιγραφή

Μια συλλεκτική έκδοση με ιστορική αξία
Πρόκειται για μια πλήρη και αναλυτική ιστορία της Κινέζικης Επανάστασης, με πολλά ντοκουμέντα, στοιχεία, ιστορικές περιγραφές και παραθέσεις γεγονότων.

Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιαστεί ο αγώνας του κινεζικού λαού από το απελευθερωτικό κίνημα που ξεκίνησε το 1919 μέχρι τη νίκη της επανάστασης το 1949. Η ιστορική περιγραφή και παράθεση της διαδικασίας της κινέζικης επανάστασης φτάνει μέχρι το 1956, 7 χρόνια μετά την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τις πρώτες απόπειρες οικοδόμησης του νέου συστήματος. Είναι γραμμένο από τη γενιά των ανθρώπων που συμμετείχαν και ηγήθηκαν της Κινέζικης Επανάστασης του 1949.

Το έργο αυτό εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1958 στο Πεκίνο από τις εκδόσεις του Υπουργείου Ανώτερης Εκπαίδευσης της Λ.Δ. Κίνας. Το 1959 μεταφράστηκε στα ρωσικά και εκδόθηκε στη Μόσχα από τις εκδόσεις «Ξένης Φιλολογίας».

Στην Ελλάδα ο τόμος αυτός κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τις «Ιστορικές Εκδόσεις» με εκδότη τον Γιάννη Χοτζέα, σε μετάφραση από τα ρωσικά από τον Ισαάκ Ιορδανίδη.

Ο τόμος αυτός επανακυκλοφορεί σε φωτογραφική ανατύπωση από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Το βιβλίο αποτελείται από 704 σελίδες, σε χαρτόδετη έκδοση. Εκδόθηκαν περιορισμένα αντίτυπα, με δυνατότητα παραγγελίας.