Δείτε μέσα
Η τελευταία βουτιά του ανθυπασπιστή
Συγγραφέας
 • Επιμέλεια Κειμένου: Νίκος Κουνενής
 • ISBN
  960-88906-0-8
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχ. 14x20,5 cm
 • Σελίδες
  160
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€2.30
€11.49
Σύντομη περιγραφή

Ένα σατιρικό μυθιστόρημα επικεντρωμένο στη σοβαροφανή φαιδρότητα των ένστολων μηχανισμών, τις περίπλοκες και κερδοφόρες διασυνδέσεις τους και τις παράπλευρες απώλειες που αναπόφευκτα τις ακολουθούν.

Ταγμένος ολόψυχα στην υπηρεσία του Νόμου και της Τάξης, ο ήρωας του μυθιστορήματος εμπλέκεται σε σωρεία σκοτεινών υποθέσεων καταφέρνοντας πάντα - σχεδόν πάντα, τέλος πάντων - να δώσει τις περιπόθητες λύσεις και να φέρει στο φως τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Με όπλα του το αστυνομικό δαιμόνιο, την ακλόνητη ηθική και τη βαθύτατη πίστη στον ιστορικό ρόλο της Υπηρεσίας, ο ανθυπασπιστής εξιχνιάζει θρησκευτικές συνωμοσίες, ναρκοεμπορικές διαπλοκές, σεξουαλικές περιπλοκές, φονικές προθέσεις και πρακτικές.

Παρά τις αξιέπαινες και άκρως αποτελεσματικές ενέργειες του, ο εκπρόσωπος του νόμου εισπράττει κατ’ εξακολούθησιν την απαξιωτική περιφρόνηση των ανωτέρων του: μομφές αντί επαίνων, μεταθέσεις αντί προαγωγών, ταπεινώσεις αντί διθυράμβων.

Ένας κόσμος εξώφθαλμα άδικος και ακατανόητα αχάριστος αποκαλύπτεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια του αγαθού ανθυπασπιστή. Ο ίδιος, ωστόσο, ακάματος φρουρός τις ευταξίας και τις εύρυθμης λειτουργίας του κοινωνικού ιστού δεν παραδίδει τα όπλα, βέβαιος ότι έστω και την έσχατη στιγμή η Δικαιοσύνη θα στεφανώσει το έργο του με τον χρυσό κότινο τις συνέπειας, του θάρρους και τις ανεκτίμητης κοινωνικής προσφοράς. Μάχιμος μέχρι τέλους, ο ανθυπασπιστής θα συνεχίσει το μοναχικό του δρόμο μέχρι την πλήρη δικαίωση ή την απόλυτη καταστροφή, μέχρι την τελευταία βουτιά του...

Ο Θωμάς Μανόπουλος γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1949.

Ταξίδεψε με ποντοπόρα πλοία και δούλεψε ως δημοσιογράφος στον Αθηναϊκό και επαρχιακό τύπο.

Άλλα δημοσιευμένα έργα του είναι:

 • Η Πάολα του Ρίο, διηγήματα, εκδ. Νεφέλη
 • Το καραμοσάλι, μυθιστόρημα, εκδ. Νεφέλη
 • Στο χορό των Ανθροποκυνηγών, μυθιστόρημα, εκδ. Κοχλίας

Ο Θωμάς Μανόπουλος γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1949.

Ταξίδεψε με ποντοπόρα πλοία και δούλεψε ως δημοσιογράφος στον Αθηναϊκό και επαρχιακό τύπο.

Άλλα δημοσιευμένα έργα του είναι:

Η Πάολα του Ρίο, διηγήματα, εκδ. Νεφέλη

Το καραμοσάλι, μυθιστόρημα, εκδ. Νεφέλη

Στο χορό των Ανθροποκυνηγών, μυθιστόρημα, εκδ. Κοχλίας