Δείτε μέσα
Ακορντεόν, βιολί και φυσαρμόνικα
 • Υπότιτλος
  πολιτικό μυθιστόρημα
Συγγραφέας
 • ISBN
  978-960-89453-6-4
 • Στοιχεία έκδοσης
  Χαρτόδετο, σχήμα 14x20,5 cm
 • Σελίδες
  144
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€7.52
€12.54
Σύντομη περιγραφή

Ένα πολιτικό μυθιστόρημα της εποχής μας

O Νίκος ξεφύλλισε τις σελίδες της απογευματινής εφημερίδας όπως παλιά, χωρίς να του ξεφεύγει μονόστηλο, βρήκε το θέμα σ’ ένα δίστηλο της τέταρτης σελίδας, τα γεγονότα παρουσιάζονταν πολύ χειρότερα, υπερβολές των εφημερίδων, μονολόγησε κι έπιασε το ακορντεόν.

Η Ιρίνα έσφιξε στα χέρια της τη θήκη του βιολιού και κατέβηκε το πεζοδρόμιο. Χιόνι παγωμένο δύο ημερών και μια καφετιά λάσπη που σκέπαζε το ρείθρο δεν ήταν και ότι πιο ασφαλές για περπάτημα. Ο δρόμος της διέσχιζε την πλατεία Εργατών και έβγαζε στη λεωφόρο της Επανάστασης.

Μια μυρωδιά τηγανητού ψαριού τρύπησε τα ρουθούνια του Αϊντίν που καθισμένος ανακούρκουδα στο στρώμα έπαιζε στη φυσαρμόνικα το αγαπημένο του κομμάτι. Ένα παραδοσιακό βαλσάκι από τα δυτικά σύνορα.

Βασίλης Τσιράκης

Ο Βασίλης Τσιράκης γεννήθηκε το 1961 στην Καρδίτσα. Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα πέρασε στο Βόλο, ενώ από το 1980 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε στο φυσικό τμήμα του ΑΠΘ.

Αρθρογραφεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΡΙΝ, ενώ έχει εκδόσει και το μυθιστόρημα "Ποδηλάτες του χρόνου" (εκδ. Κοχλίας, 2004).