• Μετάφραση: Αλεξία Τάγκα
  • Ημερομηνία έκδοσης
  • Υπό έκδοση
Tιμή
€0.00
Σύντομη περιγραφή

Γνωριμία με ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του 20ου αιώνα: Την Κουβανική Επανάσταση

Η Σύντομη Ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης δεν έχει επιστημονικές αξιώσεις, ούτε δημιουργήθηκε από έναν κλειστό κύκλο ειδικών στο συγκεκριμένο θέμα. Αντίθετα, πρόθεσή του βιβλίου είναι να φέρει σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του 20ού αιώνα: την Κουβανική Επανάσταση.

Δεν πρόκειται για ένα εγχειρίδιο μελέτης - αν και θα μπορούσε να εκπληρώσει τους σκοπούς αυτούς -, αλλά για ένα βιβλίο ευρείας διάδοσης. Το έργο περιέχει πολλές αξιολογήσεις και εκτιμήσεις που επιτρέπουν στους μελετητές του να εξοικειωθούν όχι μόνο με ό,τι συνέβη, αλλά και με τις αιτίες και συνέπειες.

Στο βιβλίο περιέχονται τα εξής κεφάλαια:

Ι. Κουβανική Επανάσταση: κοινωνικό σχέδιο και ιστορική υλοποίηση (1959-1960)

ΙΙ. Γένεση και εξέλιξη του σοσιαλισμού (1961-1975)

ΙΙΙ. Ανανέωση και επανόρθωση του κουβανικού σοσιαλισμού (1975 - 1990)

ΙV. Ειδική περίοδος (μετά το 1990)

 

O Αρνάλντο Σίλβα Λεόν (Arnaldo Silva Leon) γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1938 στο Cotorro της Αβάνας, Κούβα. Σήμερα είναι καθηγητής Φιλοσοφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αβάνας.

Πήρε μέρος στην εκστρατεία του αλφαβητισμού το 1961, συμμετέχοντας στις πρώτες σχολές επαναστατικής εκπαίδευσης μετά τη νίκη της επανάστασης. Είναι πάνω από σαράντα χρόνια εκπαιδευτικός και ερευνητής στους τομείς της οικονομίας, της φιλοσοφίας και της ιστορίας. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην ιστορία της κουβανικής επανάστασης, θέμα το οποίο διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ως αποτέλεσμα της έρευνάς του έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και περισσότερα από πενήντα άρθρα σε περιοδικά στην Κούβα και το εξωτερικό.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ιστορίας της Κούβας, καθώς και  μέλος της Εθνικής Ένωσης Ιστορικών Κούβας και της Ένωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας. Συνεργάζεται με πολυάριθμους ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς φορείς.